Els remeis casolans per combatre les picades de mosquit

Tècniques i productes per alleujar la picor i la inflamació

Redacció
24 de juliol del 2015
Actualitzat el 27 de juliol a les 9:18h
990_1437563063mosquito-542156_1280
990_1437563063mosquito-542156_1280 | Pixabay

Tenim productes a l'abast que ens poden alleujar la picor. Foto: Pixabay


La coïssor que ens provoquen algunes picades de mosquit pot arribar a ser insuportable. Tot i així, alguns elements que poden alleujar la picor, els tenim a l'abast i els podem utilitzar d'una manera molt fàcil:

1. Sal. N'hi ha prou amb frega-la contra la zona de la picada perquè la coïssor cedisca a poc a poc. 

2. Olis naturals. N'hi ha de diversos tipus que podem utilitzar: espígol, cedre i arbre del te. Cal aplicar-los a la picada fins que notem una millora immediata. Este remei no es pot fer servir en xiquets ni en adolescents.

3. Vinagre blanc. També resulta molt efectiu, però només es pot aplicar si la zona està cicatritzada, no a la picada directament. 

4. Aspirina. Es dissol una píndola en una mica d'aigua i s'aplica la pasta sobre la picada. Este remei, a més d'alleujar la picor, redueix la inflamació. L'aspirina té propietats que neutralitzen els verins d'alguns insectes. 

5. Papaia. Este producte també neutralitza alguns verins. Només cal agafar un tall d'esta fruita i aplicar-la directament sobre la picada. 

6. Bicarbonat de sodi. És un dels remeis més utilitzats. Es dissol amb aigua, s'aplica sobre la picada durant uns 15 minuts i s'esbandix. L'efecte del bicarbonat ajuda a reduir la inflamació i calmar la coïssor. 

7. Sabó. Una pastilla de sabó que utilitzem per rentar-nos les mans, també pot servir per les picades. Només cal humitejar la zona de la picada i fregar-la suaument amb el sabó. 

8. Sucre. Cal humitejar la punta del dit polze i després submergir-lo en un recipient amb sucre. Després es frega la zona afectada amb el dit. 

9. Fang. Si estem en una acampada o de vacances en un càmping, el fang pot ser un gran aliat. Es col·loca directament sobre la picada per alleujar el dolor i reduir la inflamació. Cal procurar que el fang siga el més net possible. Quan s'esbandisca, s'ha de rentar bé la zona amb aigua abundant i sabó per prevenir les infeccions. 

10. Tomàquet. És excel·lent per calmar el dolor dels insectes que ens deixen l'agulló quan ens piquen. Primer de tot, cal intentar treure l'agulló i després tallar un tomàquet fresc a rodanxes. Després es col·loquen directament sobre la picada, també per abaixar la inflamació. 

11. Saliva. També cal que la tinguem en compte, ja que la seua composició química pot alleujar la picor. 

12. Àloe vera. Esta planta és molt útil per calmar la coïssor. I no només de les picades, sinó també de les cremades.

Entre tots estos remeis també cal afegir la pasta de dents de menta, el vinagre de maçana, la llimona o una infusió de camamilla. Hem de tindre en compte que no podem gratar-nos les picades pel risc de provocar una infecció. Sempre s'ha de netejar bé la zona i aplicar suaument els tractaments.