Tret de sortida a l’onzena edició del festival Bouesia

Redacció
21 de juliol del 2015
Actualitzat el 22 de juliol a les 9:50h
La bouromeria fins al caragol maçana gegant començarà a la plaça dels Sequers de Deltebre.
La bouromeria fins al caragol maçana gegant començarà a la plaça dels Sequers de Deltebre. | Sirga Comunicació
 

Cartell de l'edició d'enguany.

Una bouromeria des de la plaça dels Sequers de Deltebre fins al Mas de Bernis de l’Aldea este dimecres a les 20.30 hores donarà el tret de sortida de l’onzena edició del Festival d’Acció Poètica Bouesia. Serà una bouromeria al caragol maçana gegant de Mariaelena Roqué, una escultura de fibra de vidre que l’artista va crear per a una de les escenografies de Carles Santos i que des de fa uns dies està instal·lat enmig d’un arrossar d’esta finca de l’Aldea. Aquí Roqué interpretarà l'actuació Ampullariia amb dona i caragol maçana.

Enguany, Bouesia porta per lema A que (no) estem jugant? i aborda la temàtica del joc, és dins d’este context que el cantant de Mishima, David Carabén, pronunciarà este dijous, 23 de juliol, una conferència sobre Johan Cruyff i la Bouesia. Serà un dels plats forts del festival d’enguany que concentrarà el gruix de l'activitat el cap de setmana. Així cal destacar també el taller de dos dies sobre el joc que impartirà l’artista valencià Vicente Arlandis, i que va dirigit a tots aquells que estiguen interessats a pensar els temps que ens ha tocat viure i ho facen des del joc com una pràctica generadora de conflicte.

En l’edició d’enguany també hi haurà la música de Carles Carolina que presentarà a Deltebre el  nou disc Èxode ultralocal, títol inspirat en el lema de la Bouesia de l’any passat, una actuació culinària a càrrec de Marc Sempere, del col·lectiu Compartir Dóna Gustet, o la performance municipal que trenca el concepte del llenguatge com a codi tancat, a càrrec de Los que Quedan (Arlandis i Patón). També les joves artistes ebrenques Anna Zaera i Zoraida Roselló, de Santa Bàrbara, ens proposaran una acció al voltant d’un joc al qual jugaven de menudes, el Twister.

La majoria d’accions es desenvoluparan a l’Ebre Terra. Centre d’Inspiració Turística de Deltebre i a la plaça dels Sequers, situada al davant, un espai de treball i després de festa. Paral·lelament fins al 31 de juliol a Lo Pati-Centre d’Art Terres de l’Ebre es podrà visitar l’exposició Psicogeografia d’un festival. Bouesia 10+1 sobre els deu anys del festival. Una mostra que a l’octubre es podrà veure a l’Arts Santa Mónica, i a la primavera del 2016 a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València.

El festival Bouesia, organitzat per l’Associació Cultural Rabera de Bouetes de Deltebre, compta amb el suport dels ajuntaments de Deltebre, l’Aldea i Vandellòs i els serveis territorials de Cultura de la Generalitat a Terres de l’Ebre.