Desembassament controlat a Flix per renovar l'aigua del meandre

El procés es portarà a terme entre les 8 i les 11 del matí amb el subministrament de 150 m3/s a través de les comportes de la central hidràulica

Redacció
20 de juliol del 2015
Actualitzat a les 15:29h
Endesa realitzarà demà al matí un desembassament puntal de 150 m3/s durant tres hores a la central hidràulica de Flix amb l’objectiu de renovar l’aigua del meandre del riu Ebre al seu pas per esta població de la comarca de la Ribera d’Ebre. 

L’operació, que es portarà a terme entre les 8 i les 11 hores, comportarà deixar anar 150 metres cúbics per segon d’aigua a través de les comportes de la presa en comptes de fer-ho per les turbines. D’esta manera, els macròfits o plantes aquàtiques que s’acumulen al tram final del riu s’arrossegaran i això garantirà el manteniment mediambiental del meandre.
 
Esta actuació és la segona de les tres que estan previstes dins del període estival. Es tracta d'una operació puntual complementària amb les altres dos crescudes extraordinàries que es fan durant l’any (a la primavera i a la tardor) i no és l’única iniciativa que la companyia desenvolupa per tal de sanejar el riu.
 
Els desembassaments extraordinaris impliquen la coordinació de les tres centrals d’Endesa a l’Ebre (Mequinensa, Riba-roja i Flix, per ordre de descens). Esta primavera la crescuda s’ha produït de manera natural a causa de les condicions meteorològiques que es van donar des de final de març fins a  principi d’abril, de manera que no es va realitzar la crescuda controlada de riu previstes per aquelles dates.