Karma Peiró, nova directora de Nació Digital

El diari procedix a establir una nova configuració de l'equip de direcció i presentarà en els propers dies una nova imatge i noves edicions territorials

Karma Peiró, nova directora de Nació Digital
Karma Peiró, nova directora de Nació Digital | Adrià Costa
Redacció
18 de juliol del 2015
Actualitzat el 19 de juliol a les 11:56h

Karma Peiró, nova directora de Nació Digital Foto: Adrià Costa


La periodista Karma Peiró (Barcelona, 1968) és la nova directora de Nació Digital, en virtut del nomenament efectuat per l'empresa editora del mitjà, i que serà efectiu en les properes setmanes. Com que és una de les primeres periodistes digitals a la Internet catalana, a la qual es va incorporar el 1995, Karma Peiró tindrà la missió de consolidar el lideratge d'audiència del mitjà i aplicar un conjunt d'accions que projecten Nació Digital com un nou i innovador model de diari digital per als pròxims anys.

Fidel al seu model de periodisme d'hiperproximitat, Nació Digital, aliat amb aguaita.cat per oferir cobertura informativa de les Terres de l'Ebre, també obrirà en les pròximes setmanes quatre noves edicions territorials ubicades a Badalona, Sitges, la Cerdanya i comarques gironines.

A més del nomenament a la direcció, s'ha procedit a una nova configuració de l'equip de direcció de les àrees del mitjà, que queda format d'aquesta manera: Jordi Font, director de Negoci;  Miquel Serrabassa, director de Tecnologia; José Manuel Gutiérrez, director d'Operatius i de Nous Formats; Adrià Costa, director de Fotografia i Vídeo, i Arnau Urgell, com a cap de redacció. Aquest equip està integrat per persones formades a Nació Digital, ja que fa entre vuit i dotze anys que treballen al diari.

En els pròxims dies, es completarà l'equip de direcció de Nació Digital amb la incorporació d'un cap d'Informació Política i de nous professionals en les àrees de Direcció Comercial i de Relació amb l'Usuari.

Estrena de maqueta i logo
Nació Digital presentarà pròximament una nova imatge que inclourà també un nou logotip. L'objectiu és oferir una millor presentació de les informacions i aconseguir reflectir en la portada la gran quantitat de continguts –tant territorials com temàtics- que publica diàriament el mitjà.

 
Breu biografia de Karma Peiró
Karma Peiró és una periodista especialitzada en Internet i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

L'any 1995 va entrar a treballar a Servicom, el primer proveïdor d'Internet a l'Estat espanyol, i des de llavors ha seguit l'evolució dels mitjans en el terreny digital impulsant-hi sempre la part més innovadora del periodisme.

Durant els darrers vint anys ha treballat i ha ocupat càrrecs de responsabilitat en mitjans com Catalunya Ràdio, La Vanguardia Digital i el 3cat24.cat (el portal de notícies de TV3 i Catalunya Ràdio), entre d'altres. Com a periodista digital de la primera onada, va treballar a Web, la primera revista en paper dedicada a Internet (publicada pel Grup Godó) i a la publicació digital en.red.ando. Presidenta del Grup de Periodistes Digitals (GPD), que va marcar història a la xarxa (1999-2001).

També s'ha dedicat amb intensitat a la formació de periodistes, ha impartit cursos al Col·legi de Periodistes de Catalunya i a les facultats de Periodisme de les següents universitats: UAB, UPF, URL, UIC i UVic. Actualment, és professora de periodisme digital de màster i grau a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna.

És conferenciant assídua de jornades, congressos i debats dedicats a la innovació periodística i a reflexionar sobre com l'ús de les TIC s'introduïx diàriament en la vida de les persones.

Al llarg de la seua trajectòria professional ha tingut períodes com a freelance on ha pogut dedicar-se més a la investigació tecnològica des d'un vessant social. En són alguns exemples, el llibre Las redes de telecentros en España. Una historia por contar (2006) –promogut per la Fundació CTIC d'Astúries–, o les Jornades de Periodisme de Dades i Open Data (JPD) que coorganitza des del 2013. És membre de la junta de l'Open Knowledge Foundation-es, organització internacional que promou el coneixement obert.  Des de fa deu anys col·labora habitualment amb el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), com a ponent de temes tecnològics i organitzadora d'esdeveniments relacionats amb Internet. Ha dirigit la coordinació de les comunitats del projecte BarcelonaLab de la Direcció de Creativitat i Innovació de l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), el 2013.

Tota la seua activitat en les etapes freelance l'ha recollit en format entrevista o articles de reflexió al seu blog: http://www.karmapeiro.com.