Rodalies estrena una aplicació per consultar l'estat del servei

Permet saber horaris, mapes i quines és l'estació més pròxima

Redacció
15 de juliol del 2015
Actualitzat a les 14:26h
Un comboi circulant per Badalaona.
Un comboi circulant per Badalaona. | Adrià Costa

Un comboi circulant per Badalaona. Foto: Adrià Costa


Rodalies de Catalunya ha estrenat una aplicació per a dispositius mòbils que permet consultar horaris, mapes i línies, com també trobar les estacions més pròximes, veure l'estat del servei i subscriure's a un sistema de notificacions. L'aplicació és gratuïta i està disponible en català, castellà i anglès. S'oferixen les opcions següents:

Horaris i itineraris

Per consultar quin tren s'ha d'agafar, cal introduir l'estació d'origen, de destinació i la data. L'aplicació presenta una llista de trens amb l'hora de sortida i d'arribada, la línia i la durada aproximada del viatge, com també els detalls del trajecte seleccionat. També permet definir els itineraris preferits.
 

Línies i estacions

El servei permet consultar totes les línies i estacions de rodalia de Barcelona, del Camp de Tarragona, Girona i serveis regionals. Indica els serveis de cada estació i els propers trens que s'esperen, a més de les combinacions amb altres mitjans de transport. També estan disponibles els mapes de cada xarxa i el general de totes les línies de rodalia. 
 

Estacions properes

L'aplicació disposa d'un sistema de localització per saber quina és l'estació més propera a nosaltres.

Tarifes

A més dels horaris, també es dóna informació dels preus dels diferents títols de transport pel trajecte que s'ha consultat. Es mostren els títols propis del servei de rodalia com els integrats de les diferents Autoritats del Transport. 
 


Estalvi energètic

També s'informa de l'estalvi energètic que suposa respecte l'ús del vehicle particular, amb el consum de gasolina, les emissions de diòxid de carboni, partícules en suspensió i el nombre d'arbres que caldrien per absorbir el C02 emès pel vehicle. 

Avisos i estat del servei

L'aplicació també informa dels avisos generals relacionats amb el servei de rodalia i l'estat del servei de cadascuna de les línies, en funció de la selecció realitzada en les notificacions de l'apartat "Configuració". 

Es pot descarregar a través de:

- Google Play
- App Store