Trens Dignes alerta que Adif vol deixar de vendre bitllets a Móra la Nova

És una de les tres estacions de referència del territori i l'única de la Ribera d'Ebre que encara oferix este servei | La Plataforma anuncia que coordinarà accions de protesta per evitar que s'aplique la decisió

Redacció
15 de juliol del 2015
Actualitzat el 03 d'agost a les 9:09h
La de Móra la Nova és l'estació principal de la línia R15 a les Terres de l'Ebre.
La de Móra la Nova és l'estació principal de la línia R15 a les Terres de l'Ebre. | Sílvia Berbís

La Plataforma Trens Dignes (PTD) ha anunciat l’inici immediat de contactes amb institucions per evitar que Adif elimine la venda de bitllets a l’Estació de Móra la Nova, una mesura que l’empresa ha comunicat als responsables del bar de l’estació, que gestionaven este servei a través d’un conveni que acaba este diumenge. Este nou escenari implicaria que la primera taquilla catalana per la línia que ve de Saragossa fos Reus. Cap estació de la Ribera d’Ebre (Riba-roja, Flix, Ascó, Móra) ni del Priorat (Capçanes, Marçà-Falset) -ni Faió-La Pobla a la Terra Alta- oferiria servei de venda de bitllets i per tant, ni d’abonaments mensuals o T-10 ni targetes daurades (que se’n donen d’alta un centenar al mes).

La Plataforma ha conegut la decisió a través dels responsables del bar. A dia d’avui, són ells qui gestionen la venda de bitllets a l'estació de Móra la Nova, ja que Adif fa quatre anys va eliminar personal propi i taquilles, i el servei de venda va passar a gestionar-lo el personal del bar, a través d’un conveni amb Adif. Ara, l’ens estatal ha informat als responsables del bar, segons han tramès a la Plataforma, que així com fins ara es renovava el contracte cada sis mesos, ara pretén no renovar-lo – acaba este diumenge 19- “en una mostra més d’abandonament de les infraestructures i serveis d’esta línia”, segons ha valorat Trens Dignes en un comunicat.

“Este fet mostra la desídia d’un govern espanyol més preocupat en malbaratar fons en construir línies d’alta velocitat que no pas en oferir un servei real de proximitat al ciutadà”, afirma la PTD. També advertix que la decisió “implicaria deixar sense un servei digne a milers d’usuaris (es venen de l’ordre de 3.000 bitllets mensuals) i significa un perill real de convertir en abaixador una de les estacions de referència del territori, juntament amb Tortosa i l’Aldea, perquè dóna servei no només a la comarca de la Ribera d’Ebre, sinó també a la de la Terra Alta, ja que els usuaris d’esta darrera comarca usen l’estació de Móra la Nova com a única possibilitat de fer servir la R-15”.

A més, alerta que tenint en compte que el contracte de taquilles i d’explotació del bar estant vinculats, “ens podríem trobar que a partir del mes de setembre, els caps de setmana l’estació estaria totalment tancada”.

Davant esta situació, la PTD iniciarà amb urgència contactes amb les institucions del territori “per tal de coordinar accions conjuntes de protesta i, tot i que no és competència directa del govern de la Generalitat, n'esperem una intervenció contundent”, exposa en el comunicat. Per a la Plataforma Trens Dignes “es tracta d’un greuge més, una decisió inacceptable i una manca de sensibilitat i responsabilitat per part de l’empresa Adif en primera instància i del ministeri de Foment en últim terme”.