Millora la senyalització informativa a la punta del Fangar

El projecte ha estat finançat per Arrossaires del Delta

Redacció
03 de juliol del 2015
Actualitzat el 06 de juliol a les 9:07h
Imatge d'un dels plafons informatius.
Imatge d'un dels plafons informatius. | Cedida


El Parc Natural del Delta de l’Ebre col·locarà 3 plafons informatius de gran format a la punta del Fangar (Deltebre), una zona d’alt valor natural. Els cartells fan referència als ocells nidificants, als fars i a l’aspecte desèrtic de l’entorn. L’actuació, que permetrà els visitants conèixer millor esta petita península, l’ha finançada la Cooperativa Arrossaires del Delta que, des de l’any 2010, aporta l’1 % dels beneficis de la comercialització del paquet d’arròs Segadors del Delta a la conservació de l’espai.
 
L’aspecte desèrtic del Fangar no representa un obstacle per a la vida de moltes espècies de plantes, rèptils, insectes, ocells i micromamífers, malgrat que han hagut d’adaptar-se a les dificultats del medi. De fet, alberga les colònies nidificants d’ocells marins més importants de l’Estat, sobretot de xatracs i de gavines capblanques. Paisatgísticament, en destaca el pintoresc far, una torre de formigó de 20 metres d’altura i 3 metres de diàmetre, construït el 1972. El primer far del Fangar es va il·luminar per primer cop l’1 de novembre de 1864.
 
La Cooperativa d’Arrossaires del Delta de l’Ebre és titular de la marca d’arròs Segadors del Delta. Amb este producte es va decidir fer un pas i adquirir un innovador compromís amb el territori deltaic, la seua gent i l’entorn natural: destinar un 1 % dels beneficis de la seua comercialització a actuacions concretes de protecció, millora i divulgació del parc natural.
 
La primera aportació d’Arrossaires es va destinar a la construcció de 80 caixes refugi per a ratpenats construïdes amb fusta i a la confecció de 15 caixes d’argila, amb una finalitat d’experimentació científica. Amb la segona aportació es va organitzar un taller per elaborar un receptari amb els plats més coneguts de l’arròs al Saló Infantil de Nadal de Deltebre.