Cinc detinguts a l'Ametlla de Mar i l'Hospitalet de l'Infant per cultivar i vendre marihuana

Plantes de marihuana en procés d'assecatge.
Plantes de marihuana en procés d'assecatge. | Guàrdia Civil
Redacció
16 de juny del 2015
Actualitzat el 18 de juny a les 8:10h

La Guàrdia Civil de Tarragona ha detingut una dona de 19 anys i quatre hòmens d’entre 22 i 44 anys, veïns de l’Ametlla de Mar i l’Hospitalet de l’Infant, que formarien un grup “molt actiu”, especialitzat en el cultiu, la producció, la distribució i la venda a la menuda de marihuana en diverses localitats del sud de la província de Tarragona, segons la nota de premsa emesa.

A més de les detencions, l’operació ha permès desmantellar una plantació interior (indoor) de 20 metres quadrats de superfície, i la intervenció de 50 plantes, 4 quilos de marihuana seca, 7.600 euros en bitllets de diferent valor, dispositius informàtics, 1 vehicle, material emprat per al cultiu i acceleració del procés de producció de marihuana i abundant documentació pendent d'estudi.

La recerca es va iniciar durant el mes d'abril després que “diversos veïns de les localitats afectades traslladessen queixes sobre l'activitat relacionada amb el narcotràfic que duien a terme els integrants del grup”, explica el cos policial.

Arran d'esta informació i de les recerques dutes a terme per la Guàrdia Civil es va poder ubicar tant a les persones responsables del narcotràfic, cultiu i venda a la menuda com als domicilis on es podrien dur a terme estes activitats.

El 12 de juny passat van desplegar un dispositiu relacionat amb la informació assolida en la recerca, una vegada obtingut de l'Autoritat Judicial els corresponents manaments d'entrada i registre, i els agents van procedir a la detenció de cinc persones acusades d'un delicte de tràfic de drogues.

Amb estes detencions queda desarticulat el grup, amb integrants de tots els graons que formarien l'engranatge d'esta activitat il·lícita, des de l'origen passant per la distribució fins a arribar a la venda a la menuda.

Els detinguts han estat posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció Número 1 de Tortosa.