Caparrós enceta una «nova etapa» a la Ràpita amb 10 regidors de 4 grups fent pinya

L'alcalde republicà pren el relleu de Masdeu amb els vots d'ERC, PSC, SI, ICV i l'abstenció de Més Ràpita | «No convertirem la nostra governança en un gueto», apunta el nou batlle

S.B.
13 de juny del 2015
Actualitzat el 16 de juny a les 9:11h
El republicà Josep Caparrós, nou alcalde de la Ràpita.
El republicà Josep Caparrós, nou alcalde de la Ràpita. | Cedida

Una Ràpita “socialment més justa i econòmicament més pròspera”. Este és l’objectiu marc que s’ha marcat el republicà Josep Caparrós com alcalde de la Ràpita, tal com va plasmar ahir en el ple d’investidura, que li va donar el suport de 4 dels 6 grups polítics municipals, els signataris de l’Acord per la Ràpita, i l’abstenció de Més Ràpita. Així, amb un pacte a quadre bandes que inclou ERC, PSC, ICV i SI i les mostres de suport i confiança expressades pels regidors involucrats en l’acord, que s’han mostrat disposats a fer pinya en l’inici d’una «nova etapa», Caparrós pren el relleu del convergent Joan Martín Masdeu amb una petició lligada a un compromís. La petició, que hi haja una implicació profunda de la ciutadania en els projectes de ciutat. El compromís, una “aposta clara per la regeneració democràtica i real, perquè volem fer les coses d’una altra manera”, va afirmar, tot afegint: “Els polítics som necessaris per a la gestió i presa de decisions, però no convertirem la nostra governança en un gueto”. Expressant resignació amb cert to recriminatori, tant Més Ràpita com CiU van fer referencia al fet d’haver quedat fora de l’acord però van aparcar els retrets.

“Per dissenyar la Ràpita del futur no n’hi ha prou  que voteu una vegada cada quatre anys, cal que conegueu de primera mà quins són els projectes i les actuacions programades; cal que aporteu la vostra opinió i suggeriments, i cal que hi participeu activament”. És la invitació que el nou alcalde va voler transmetre com a esperit del govern que s’estrena, perquè “cal que el poble exercisca el poder que la democràcia li posa a les mans”, va exposar. Caparrós va assegurar, amb vehemència i fermesa en el to, que el nou executiu municipal “treballarà incansablement per millorar el benestar dels conciutadans i posarà tots els mecanismes que tinguem a l’abast perquè la gent de la Ràpita tirem endavant”, i va destacar “el potencial humà i natural” que, sabent-ne traure profit, “revertirà en la millora de la qualitat de vida de tota la gent de la Ràpita”.

Finalment, el nou alcalde es va mostrar disposat, a l’hora de tirar endavant els projectes del seu equip, a “mantenir el diàleg obert amb tots els grups polítics, perquè la Ràpita ens necessita a tots, i els rapitencs confien en tots nosaltres per tal que els projectes es facen realitat”.

Sense retrets
Immediatament abans d’ell, havia pres la paraula el seu antecessor en el càrrec, Joan Martín Masdeu, com a portaveu de la segona força mes votada, CiU, que com a qüestió prèvia ja va anunciar que no faria cap retret de caire personal ni partidista per “respecte a la figura de l’alcalde i perquè no caurem en la temptació de fer discursos com els de fa quatre anys, que no van estar a l’alçada”. El convergent va fer referència a la decisió que els deixava fora del pacte, “no per culpa nostra, però acceptem el joc democràtic”, va afirmar. En tot cas, força conciliador, va desitjar “encerts i sort” al nou govern. Pel que fa a la seua tasca, Masdeu va mostrar satisfacció per la faena feta i per haver passat tanda “sense haver deixat cap tema fosc a l’Ajuntament, cosa que amb els temps que corren és molt important”, va apuntar, i va afegir que tenia la “consciència serena després de quatre anys de govern seriós i rigorós”.
El també portaveu a l’oposició, Pedro Hernández, al capdavant de Més Ràpita, va explicar que “ens hi ha deixat, a l’oposició, argumentant que Masdeu i jo estàvem pactant, i espero que els comptes del poble els porte millor, perquè 5 i 2 regidors són 7, i la majoria absoluta són 9, així que no necessitaven buscar cap excusa, ens volia o no, i punt”. Amb tot, després d’haver-se abstingut en la votació, va donar al govern “confiança i esperem que no ens defrauden. Tenen quatre anys per demostrar que transformaran la Ràpita com han dit”, i va anunciar una tasca “constructiva i vigilant”.

Emoció és la sensació que es va desprendre de les paraules que va pronunciar de Rosa Anglès en nom de les dos regidores socialistes que s’incorporen al govern “posant al servei del nou alcalde l'experiència i la voluntat de treballar plegats perquè d’aquí a quatre anys tinguem un poble millor”. Anglès va citar, com a objectius, “generar ocupació, estar al costat dels col·lectius mes desafavorits, col·laborar amb el teixit econòmic local, impulsar l’activitat d’empresaris i emprenedors, millorar els serveis i ser bel·ligerants amb les administracions supralocals en defensa de la Ràpita”, i va comprometre’s a treballar amb “il·lusió i intensitat”.

També va expressar “compromís” amb el projecte acordat amb Caparrós, el portaveu del grup amb el qual retorna ICV a l’Ajuntament, Carlos Sanchis, qui va deixar palès que “el repte d’aconseguir una Ràpita més solidària, més oberta al món i socialment més justa” i va agrair la confiança dipositada en ICV. També va fer este agraïment Àlex Cervera, portaveu de Solidaritat, tot destacant que “després de dos legislatures de diferents colors, és la primera vegada que rebo una oferta per incorporar-me al govern, que ha estat acceptada sense condicions”. Cervera va exposar els grans eixos de les línies de treball, en els àmbits social, econòmic, de la transparència i identitari, i va comprometre treball “per posar la Ràpita al lloc que mereix, perquè ja hem perdut massa trens”.