El presumpte assassí de la rapitenca Estela Calduch declararà demà

Redacció/EFE
10 de juny del 2015
Actualitzat a les 20:07h
Captura de la càmera del local en el moment de l'entrada dels lladres.
Captura de la càmera del local en el moment de l'entrada dels lladres. | ACN.

Captura de la càmera del local en el moment de l'entrada dels lladres. Manuel Amancio seria l'atracador de l'esquerra.


L'acusat de matar la jove rapitenca Estela Calduch al Banc Santander a Cambrils (Baix Camp) el 2010 declararà demà, en comptes d'avui com estava previst, segons han acordat les parts en la recta final del judici a Manuel Amancio Álvarez, àlies El Bravo, que se celebra en la Secció Segona de l'Audiència, segons informa l'Agència EFE.

Les parts han demanat més temps per preparar l'interrogatori alBravo, que basa la seua defensa en el fet que no era ell l'atracador que va matar la caixera perquè els investigadors es basen en el reconeixement facial de les imatges de les càmeres de seguretat.

L'atracament es va produir el 25 d'octubre del 2010, quan dos atracadors van entrar a la sucursal i un d'ells va disparar al coll a la caixera, Estela Calduch, que treballava al banc des de feia pocs dies. Precisament, la defensa ja va demanar la nul·litat de les escoltes telefòniques i de l'interior del vehicle de Manuel Amancio Álvarez basant-se en el fet que el jutge les va autoritzar només pel reconeixement facial, de manera que l'advocada del presumpte atracador considerava que eren il·legals.

No obstant això, la Secció Segona de l'Audiència de Tarragona va desestimar la petició de la defensa de descartar les escoltes telefòniques i va ratificar així que eren legals.

Una operació policial conjunta entre els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i l'Ertzaintza va desembocar en la detenció del Bravo, amb un historial de més d'una vintena d'atracaments marcats per la rapidesa i la violència. La policia manté oberta la investigació per localitzar el segon atracador, que anava, com l'acusat, disfressat amb postissos, gorra i ulleres de sol.

Amancio s'enfronta a una pena de 25 anys de presó (20 per assassinat, 3 per robatori amb intimidació i 2 més per tinença il·lícita d'armes). El 29 de març del 2011, el Bravo va ser detingut amb quatre atracadors més que actuaven al nord d'Espanya i eren famosos pels seus mètodes violents.

Abans d'identificar-lo, els inspectors van descartar més de cinquanta sospitosos i va ser decisiu, a més del reconeixement facial i la complexió física, la forma de caminar, amb els peus oberts, i la declaració d'alguns testimonis d'altres atracaments, segons detalla EFE.