Tres militants de la CUP s'enfronten a un judici penal, acusats de fer unes pintades en la vaga general de 2012

El Grup de Suport Contra la Repressió de les Terres de l'Ebre denuncia les arbitrarietats d'un judici que consideren polític i en què la Generalitat s'ha presentat com a acusació particular | Els acusats s'enfronten a multes de 10.000 euros o penes de presó

Redacció
10 de juny del 2015
Actualitzat a les 20:14h
Roda de premsa del Grup de Suport contra la Repressió a les Terres de l'Ebre.
Roda de premsa del Grup de Suport contra la Repressió a les Terres de l'Ebre. | Cedida

Roda de premsa del Grup de Suport contra la Repressió a les Terres de l'Ebre. Foto: Cedida


El Grup de Suport Contra la Repressió de les Terres de l'Ebre demana l'absolució de les tres persones encausades que seran jutjades el 19 de juny a Tortosa per fets de la vaga del 29-M del 2012.

Els 3 denunciats són 3 militants de la CUP (dos de Tortosa i una d’Amposta) i se'ls acusa de fer pintades en defensa de l’educació pública en el context de la vaga general, el 29 de març del 2012. Tres anys després s’enfronten a un judici via penal per danys i coaccions, en el qual la Generalitat de Catalunya actua com a acusació particular i reclama condemnes de més de 10.000 euros a cadascuna de les persones i o pena de presó en cas de no poder pagar, segons denuncia el Grup de Suport Contra la Repressió.

Des del Grup es denuncia públicament que este "és un judici polític, ja que no hi ha cap prova objectiva que el jusfique ni tampoc les detencions que en el seu moment van patir les tres persones encausades". Segons manifesten, si estes tres persones seran jutjades és "per la seua activitat política, perquè són tres persones que participen de mobilitzacions socials i polítiques contràries a les polítiques del govern".

Davant d'esta situació el Grup de Suport contra la Repressió denuncia públicament la indefensió en què es troba  la ciutadania "davant els abusos i mentides" dels Mossos d’Esquadra i asseguren que este ha estat "ple d’irregularitats" en la fase de diligències prèvies, marcada "per una clara intenció policial d’anar a per les nostres companyes, no per les proves i els fets denunciats, sinó com a càstig per la seua activitat política". Fins al punt, asseguren, "que s’ha detingut i s'ha portat a judici penal a una persona que aquella nit ni tan sols estava a Tortosa".

El Grup denuncia també "un interès desmesurat" dels Mossos d’Esquadra, en el cas "amb procediments poc legítims com ara visitar la jutge d’instrucció, quan el cas s’havia arxivat provisionalment, per tornar-lo a obrir". "Ens trobem davant d’un judici que es basa en deduccions terriblement simplistes i infantils del tipus: com que passava per allà i és una militant política contrària a les polítiques del govern, doncs ha de ser culpable", lamenten.

Des del Grup de Suport Contra la Repressió de les Terres de l’Ebre qualifiquen com a "totalment fora de lloc" que la Generalitat de Catalunya es presente com acusació particular i que "demanen una pena tan dura". Per això  demanen la seua retirada com acusació particular. "Cal situar els fets en el context d’una vaga general, i una vaga general en un moment en què el país té mig país a l’atur, s’han retallat les ajudes socials, beques i cada dia surt un nou cas de corrupció política. Creiem que el malestar social és gran i que és legítim manifestar-ho", asseguren. 

Les diferents sindicats que van convocar la vaga general així com la junta de personal d’ensenyament han mostrat el seu rebuig davant d'este judici i la solidaritat amb les persones encausades.

El Grup de Suport Contra la Repressió de les Terres de l’Ebre ha convocat una concentració el mateix dia del judici, el 19 de juny a les 8.45 h davant dels jutjats de Tortosa. Demanen l’absolució de les tres persones encausades i la solidaritat de la ciutadania "davant un clar cas de repressió política".