Móra la Nova instal·la gespa artificial al camp de futbol, la inversió més gran d'enguany

Amb un cost de 331 mil euros

Redacció
21 de maig del 2015
Actualitzat a les 17:33h
L’Ajuntament de Móra la Nova ha informat avui de l’inici dels treballs per instal·lar gespa artificial al camp de futbol municipal. Esta obra és la inversió més important prevista en el pressupost municipal per enguany, amb un cost de 331.522 euros, dels quals 52.228 estan subvencionats per la Diputació de Tarragona. L’obra, adjudicada a l’empresa Fieldturf Poligras SA. contempla cobrir l’actual camp de futbol de terra de 100 x 61 metres amb gespa artificial  resistent a la calor i a les variacions climatològiques extremes. Per al seu manteniment s’hi instal·larà un dipòsit de 20.000 litres i sis canons d’aigua, amb què es podrà regar tot el camp, i es construirà una canalització per recollir i evacuar esta aigua del reg. Paral·lelament, es millorarà la resta de l’equipament, es rehabilitarà la tribuna i les grades, es farà el tancament del recinte i es pavimentarà tot l’exterior perquè no hi haja contacte entre terra i gespa, entre altres canvis. L’alcalde Ferran Bladé ha remarcat que “és una obra força important i la nostra voluntat és que servisca per potenciar el nostre futbol base evitant que els infants del poble marxen a altres clubs, alhora que donem també millor resposta al primer equip”. Està previst que les obres s’enllestisquen en tres mesos.

Lliurament de 59.000 euros en subvencions
D’altra banda, l’Ajuntament de Móra la Nova ha lliurat avui un total de 59.384 euros en subvencions a veïns del municipi, que serviran per ajudar-los en el pagament de la taxa d’escombraries, l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) i el transport d’estudiants. Amb estes subvencions, l’Ajuntament “vol continuar amb la seua aposta social d’ajuda a les persones amb rendes més baixes”, segons destaca en una nota de premsa.
En concret, s’han lliurat 45.207 euros per ajudar al pagament de la taxa municipal d’escombraries. El consistori atorga anualment estes ajudes amb l’objectiu de bonificar en el pagament de la taxa totes les famílies empadronades al municipi. En total, les ajudes s’han destinat a 784 habitatges particulars. D’este ajut al pagament de la taxa d’escombraries també se’n beneficiaran al llarg d’este mes de maig tots els negocis i comerços instal·lats al poble.
També s’han atorgat 11.958 euros a 82 estudiants empadronats a Móra la Nova i menors de 28 anys que cursen els seus estudis post obligatoris fora de la Ribera d’Ebre, en este cas, per ajudar-los al pagament del cost del transport.
Per últim, el consistori ha repartit 2.218 euros entre 40 veïns del municipi, tots ells vídues o persones solteres pensionistes, de 70 o més anys i que viuen sols, per ajudar-los en el pagament de l’IBI de la seva residència habitual.