Els Socialistes d'Ulldecona presenten els eixos estratègics del programa

Es dividix en cinc grans blocs: gestió del dia a dia, reactivació econòmica i creació d’ocupació, cultura i patrimoni, atenció a les persones i transparència i participació | Ventura lamenta "la inacció del govern municipal actual i l’abandonament al qual han sotmès el poble durant estos 4 anys"

Redacció
13 de maig del 2015
Actualitzat a les 17:23h
Candidatura de Socialistes Ulldecona.
Candidatura de Socialistes Ulldecona. | Cedida

Candidatura de Socialistes Ulldecona. Foto: Cedida


Els Socialistes d’Ulldecona han presentat este dimecres al matí en roda de premsa els principals eixos estratègics del programa electoral, dividit en cinc grans blocs: gestió del dia a dia, reactivació econòmica i creació d’ocupació, cultura i patrimoni, atenció a les persones i transparència i participació, amb propostes ambicioses per “recuperar els 4 anys perduts durant el mandat de CIU, PP i UGI”, segons ha manifestat la cap de llista, Núria Ventura.


En l’àmbit del dia a dia, els socialistes proposen un pla de xoc de neteja i manteniment amb l’arranjament de carrers i voreres, el compliment de l’ordenança de civisme i la millora del mobiliari urbà i la instal.lació d’un ‘pipican’, entre altres mesures,  totes, però, “imprescindibles per tal d’impulsar després la reactivació econòmica”, ha explicat la cap de llista. Les propostes, elaborades a partir d’un llarg procés de participació de més de 200 persones, van encaminades a donar especial rellevància al sector del comerç i de serveis, (amb micro crèdits a autònoms i emprenedors, campanyes de promoció, assessorament en nous negocis), al sector turisme (amb la posada en valor progressivament dels actius patrimonials), l’agricultura (recuperació del banc de terres i creació d’una escola de la terra) i la indústria, amb la captació d’empreses de sectors emergents i la promoció del sòl industrial de Valldepins. Cal destacar en este àmbit també l’adhesió dels Socialistes d’Ulldecona a la Xarxa per la Sobirania Energètica amb tot un seguit de propostes per construir un poble més just i saludable.

Pel que fa a l’atenció a les persones es proposa com a principals mesures la creació d’un centre obert per a joves d’entre 12 a 16 anys, l’ampliació de serveis i places del Lúdik, la defensa dels serveis d’atenció a la gent gran de la Fundació Ulldecona, la gestió municipal dels serveis públics bàsics, la recuperació del Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç a la Infància i la creació de taller ocupacionals per a col·lectius vulnerables.

En l’àmbit de la cultura i el patrimoni es fixa com a objectiu la rehabilitació del nucli antic amb el finançament previst per la Llei de Barris “i que lamentablement durant estos darrers 4 anys ha quedat al calaix tot i que l’Ajuntament podia disposar de 3’5 milions d’euros finançats per  la Generalitat”, ha lamentat Ventura. També s’aposta per ampliar la Biblioteca en l’actual edifici de la Casa de Cultura i la rehabilitació per fases del Teatre Municipal Orfeó Montsià.

Finalment, pel que fa a transparència i participació, destaca la creació dels consells de participació i assessorament en el disseny de les polítiques públiques de les diferents regidories, amb l’objectiu, segons la candidata, “que no sigue una sola persona la que decidisca sobre què fer i com fer-ho, sinó amb col.laboració d’altres que es vulguen implicar en la governabilitat del municipi”. També trobem entre les propostes la recuperació de la figura del Síndic de Greuges, la recuperació de les assemblees informatives i la realització de consultes ciutadanes sobre temes d’especial rellevància.
 
La candidata socialista ha lamentat “la inacció del govern municipal actual i l’abandonament al que han sotmès al poble durant estos 4 anys, perdent serveis i oportunitats amb l’excusa de que no hi ha diners”. Segons Ventura, “de diners si que n’hi ha hagut segons per a qui i segons per a què” i ha posat com a exemple els recursos que s’han gastat en assessorament viari,  pintura, sous, gastant sempre més del previst en festes diverses o renunciant a subvencions importants.

Núria Ventura ha recordat que no dir tota la veritat és enganyar, referint-se, irònicament, a “l’oblit constant del govern de CIU i PP de les inversions de quasi 38 milions d’euros que en 8 anys van arribar a Ulldecona i barris d’altres administracions, de l’augment de patrimoni municipal o l’oblit constat també dels diners en subvencions previstes que va deixar preparades l’anterior govern, de quasi 5 milions d’euros”. En este àmbit ha afegit que “la diferència entre fa quatre anys i avui es que actualment deuen menys als bancs i deuen molt més als proveïdors, autònoms i empreses menudes del poble, que tarden més de dos anys en cobrar en la majoria dels casos, mentre les grans empreses cobren puntualment”.

El que està en joc el 24 de Maig, ha dit la cap de llista socialista, són dos models de poble i de govern “aquell que busca falsos culpables i s’espolsa la responsabilitat sense arguments per defensar la seua gestió o els que assumim responsabilitats amb fermesa, seguretat i humilitat”.

En la roda de premsa també hi ha participat altres membres de la llista com Cati Brusca, Elvira Labernia, Demetrio Querol i Neus Borràs.