ERC: «Som corredors de fons i l’alternativa de govern a Tortosa»

El candidat republicà, Josep Monclús, sosté que «molta gent en esta ciutat patix, per la crisi i per la mala gestió» | Proposa construir una piscina multiús, rehabilitar el pont de l'Estat i un Pla Local per l'Ocupació

Sílvia Berbís
10 de maig del 2015
Actualitzat el 23 de maig a les 9:58h
Els membres de la candidatura van anar pujant a la tarima un per un per tancar l'acte.
Els membres de la candidatura van anar pujant a la tarima un per un per tancar l'acte. | S.Berbís

Un núvol indica que arriba el vent de dalt i amb ell, un canvi que netege l’atmosfera, seguida d’una millora del temps. Amb esta metàfora es va presentar ahir el candidat republicà a l’alcaldia de Tortosa, Josep Monclús, en l’acte públic de campanya que va tindre lloc a la Cambra de Comerç de Tortosa amb la presència d’Anna Simó, portaveu d’Esquerra i diputada al Parlament de Catalunya. Monclús va desgranar els resultats d’un sondeig d’opinió fet per ERC a finals de l’any passat que copsa la visió ciutadana de com està la ciutat (per a un 44% està igual i per a un 38% ha empitjorat respecte fa dos anys), i què necessita millorar, i va destacar algunes de les seues propostes si arriba a governar, com “construir una piscina multiús, rehabilitar el pont de l’estat, millorar l’estat dels carrers, accions contra la pobresa i l’impuls d'un Pla Local per l’Ocupació”, entre altres.

“No crec que ningú puga tindre el poc coneixement de fer malbé allò que té abans de tindre lligat un projecte”, va criticar Monclús, en referència a l’estat de destrucció de les piscines municipals, un del projectes que, segons el sondeig republicà, la ciutadania reclama, per això es compromet a impulsar-lo si governa, com també “donar suport al comerç urbà i a la indústria, impulsar la promoció turística i crear nous llocs de treball”.

Mesures, va dir, encaminades a fer de Tortosa “una ciutat nova per a un nou país”, tal com diu el seu lema de campanya, donant un tomb a la situació actual: “A Tortosa hi ha 3.087 persones aturades, un 20,3% de la població activa, la gent patix, s’ho està passant molt malament, per la crisi, però també per la nova gestió del govern”. I en este punt, va mostrar projectada a la pantalla on anava exposant dades i imatges per reforçar el seu discurs, la fotografia d’un núvol que indicava l’arribada d’un canvi de temps, amb un vent de dalt que fes neteja atmosfèrica.
 

La diputada al Parlament, Anna Simó. Foto: S.B.

Així, ERC es va presentar com alternativa al govern tortosí, tal com va defensar també Anna Simó. “ERC té vocació de corredors de fons, d’anar pedalant, tornant a pedalar, sempre en positiu, i som conscients també que som l’alternativa a Tortosa”, i va donar suport al que, "mes d’hora que tard", va dir, serà el futur equip de govern”. Tortosa, va dir, com a resta del país, està en “un moment d’extrema il·lusió”. “Si som avui aquí és perquè la gent ha decidir que mai més no tornaria a acotar el cap”. La diputada republicana va demanar “coratge i valentia” a tots els càrrecs electes el 24 de maig, perquè “seran testimoniatge per donar ajut i suport als diputats que s’ho hauran de jugar tot després del 27 de setembre, i també al futur govern català, que no ho tindrà fàcil”. D’esta manera va recordar que les eleccions de setembre “no seran unes eleccions normals”, i les municipals, com a “preàmbul”, tampoc, va dir.

Monclús va tancar l’acte, al qual van acudir altres candidats republicans de poblacions ebrenques, com ara Amposta (Adam Tomàs) i la Ràpita (Josep Caparrós) fent pujar a l’escenari, un per un, tots els membres de la seua candidatura i també els candidats a Jesús, Campredó i Bítem.