La travessa Estels del Sud s'estrena com a ultratrail

La prova, de 108 km i 4.600 m de desnivell positiu, puntua per a la Copa Catalana de l'especialitat

L'Ultra Estels del Sud transcorre pel Massís dels Ports
L'Ultra Estels del Sud transcorre pel Massís dels Ports | Estels del Sud
Redacció
03 de maig del 2015
Actualitzat a les 6:57h

L'Ultra Estels del Sud transcorre pel Massís del Port. Foto: Estels del Sud


La travessa Estels del Sud, que recorre el Massís del Port, s'estrena este cap de setmana com a ultratrail. La prova, amb 108 quilòmetres i poc més de 4.600 metres de desnivell positiu, és la segona de la Copa Catalana de l'especialitat i va arrencar ahir dissabte a les set del matí des de Caro, al terme de Tortosa.

Estels dels Sud és una ruta consolidada que oferix la possibilitat de fer travessa per etapes pel Massís dels Ports i, a més, dóna nom a la marca creada pels cinc refugis existents i que són punts de referència de la ruta: el Nou Refugi Caro a Caro, Ca les Barberes a Paüls, Lo Corral d’Arnes a Arnes, La Fàbrica de Solfa a Beseit i el Refugi de Font Ferrera.

La prova aplega uns 150 corredors entre els que l'organització destaca Àlex Izquierdo, guanyador de la primer prova de la Copa Catalana, Jaume Folguera i Marc Balañà. En categoria femenina també repetirà Sara Codina, vencedora de l'Ultra Costa Daurada. A més, se celebra la “half”, prova de 67 quilòmetres entre Caro i Beseit amb un desnivell positiu de 2.706 metres. Finalment, s'ha programat per avui diumenge una marxa solidària que recorre els 7,5 quilòmetres i els 430 metres de desnivell positiu fins al cim del Mont Caro, de 1.441 metres d'altitud. A més, l’organització ha volgut complementar la competició amb diverses activitats a la plaça de l’Esquirol de Caro per animar els participats i acompanyants.

Les classificacions de la prova es podran seguir en directe a través d'este enllaç.