El cap de la Policia Local de Tortosa, entre els imputats per manipular unes oposicions a Torredembarra

Segons una informació d'El País

Redacció
01 de maig del 2015
Actualitzat a les 18:38h
L’inspector en cap de la Policia Local de Tortosa, Jesús Fernández, és un dels tres caps policials que han estat imputats pel jutjat d’instrucció número 1 del Vendrell per, presumptament, haver manipulat el procés de selecció de funcionaris per treballar a l’Ajuntament de Torredembarra l’any 2009. Segons una informació que publica el diari El País, també estan encausats el cap de la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat, Francisco de la Torre, el màxim responsable de la Policia Local de Torredembarra, Josep Gili, i l’interventor general de l’Ajuntament de Barcelona.

La informació del rotatiu exposa que les investigacions de la Guàrdia Civil van permetre interceptar una conversa en la que un empresari explica a una aspirant a la plaça de cap de policia de Torredembarra que no teia opcions d'aconseguir-la perquè havia parlat amb l’alcalde i la plaça d’inspector ja estava donada, precisament a Gili. En el tribunal que ho va avaluar, presidit per un advocat, hi estarien presents els caps policials de l’Hospitalet i Tortosa.

L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha expressat avui la seua “total confiança cap a la professionalitat i la honorabilitat” de l’inspector en cap de la Policia Local de Tortosa, i ha qualificat de “grotesc” que se n’haja assabentat de la investigació judicial a través d’una informació periodística “i no perquè haguem rebut cap imputació”, ha lamentat.