El frau fiscal i la corrupció centraran la Trobada d’Economia del campus TE de la URV

Hi intervindran el president de Transparència Internacional a Espanya i el president del Sindicat de Tècnics d’Hisenda (GESTHA)

Redacció
29 d'abril del 2015
Actualitzat a les 19:33h
La XVIII Trobada d’Economia de les Terres de l’Ebre, que organitza el departament d’Economia del Campus Terres de l’Ebre de la URV amb el suport de la Càtedra d'economia local i regional, la Diputació de Tarragona, la Cambra de Comerç de Tortosa i l’Ajuntament de Tortosa,  abordarà enguany el tema del frau fiscal i la corrupció en una jornada que porta com a títol ‘Pecats, trampes i delictes: com percebem la corrupció?’. Partint de la base que estos temes preocupen molt la societat en un país on el frau fiscal, el tràfic d’influències i l’economia submergida han estat una pràctica habitual en determinats àmbits durant molt temps, l’objectiu d’esta jornada és generar debat de com podem aconseguir una societat més oberta, on es promoga l’esperit crític i l’actuació responsable dels seus ciutadans, així de com podem també aconseguir una major transparència sobre on i com s’invertixen els diners públics.  La jornada tindrà lloc el dilluns 4 de maig a l’Aula Magna del Campus Terres de l’Ebre. S’iniciarà a les 11.15 del matí i finalitzarà a les 13.15 hores.

Per parlar d’estos temes s’ha convidat a dos experts en la matèria: el president de Transparència Internacional a Espanya, Jesús Lizcano Vázquez, que parlarà de transparència i corrupció en la societat actual; i el president  del Sindicat de Tècnics del ministeri d’Hisenda (GESTHA), Carlos Cruzado Catalán, que abordarà conceptes com corrupció, injustícia fiscal i moral ciutadana. La idea és donar una visió multidisciplinària de les causes que provoquen la corrupció, dels fonaments ètics de la nostra societat i si pagar impostos és necessari per viure en una societat civilitzada.

La inscripció és gratuïta i oberta a tothom i es por efectuar fins al mateix dia de l’activitat. S’hi lliurarà un certificat d’assistència.