Les colles castelleres ebrenques agafen embranzida en dos diades exitoses

Les actuacions de Los Xics Caleros a l'Ametlla de Mar i dels Xiqüelos i xiqüeles del delta a Mas de Barberans

Redacció
27 d'abril del 2015
Actualitzat a les 17:12h
El castell de Sant Jordi, testimoni d'una diada castellera força especial.
El castell de Sant Jordi, testimoni d'una diada castellera força especial. | Cedida

El castell de Sant Jordi, a l’Ametlla de Mar, va convertir-se ahir en una plaça castellera on es van poder observar castells de gamma alta en una gran diada protagonitzada pels Minyons de Terrassa,  els xiquets de Cambrils i Los Xics Caleros. Els Minyons de Terrassa van descarregar els 3d8, 4d8, 9d7, P5,  i 2 pilars de 4. Pel que fa els Xiquets de Cambrils, van exhibir els 3d6a, 4d6a, 2 pilars de 4, mentre que la colla local va aixecar els 3d6a, 4d6, 4d6a i 3 pilars de 4.
Destacà també el pilar de benvinguda que va donar el tret de sortida a l’actuació a càrrec de la  nova colla de Tortosa, qui va descarregar el seu  primer pilar de 4 amb el suport i ajut dels castellers locals. 

Los Xics Caleros  estan  molt contents de l’inici de temporada  que ja van començar el passat 19 d’abril a Firabril, al Perelló. Amb esta magnífica diada los Xics Caleros han consolidat els castells de 6 amb agulla, descarregant el 3 i el 4. Només la pluja va deslluir un dia històric quan tots els castellers estaven dinant els fideus rossejats amb allioli que la colla local va preparar per als casi 600 castellers que van assistir a la diada.

La propera cita amb els castells torna al nucli urbà, on Los Xics Caleros aixecaran les seues construccions diumenge dia 3 de maig, al port de l’Ametlla de Mar, en el marc de les jornades de la tonyina Roja. Si teniu fotos de la Diada de diumenge podeu participar al concurs instagram amb #castellsalcastell fins al 3 de maig.
 

Tret de sortida a la Primavera BlauDelta Foto: Blaudelta

La 'Primavera BlauDelta'
També este diumenge 26 d’abril, los Xiqüelos i Xiqüeles del Delta van donar el tret de sortida a la Primavera BlauDelta a la festa major del Mas de Barberans, on van actuar en solitari.
Els BlauDelta van encetar l’actuació amb el tres de sis amb l’agulla (3d6a), que un cop descarregat els va donar la força suficient per recuperar, en segona ronda, el quatre de sis amb l’agulla (4d6a), un castell que no van descarregar l’any passat.

Per anar acabant, van descarregar el tres de sis (3d6), i seguidament, un pilar de quatre (pd4) va donar fi a la que, de moment, ha estat la millor diada en solitari dels Xiqüelos i Xiqüeles del Delta.

La propera parada on els de Delta podran revalidar els castells descarregats serà a Perafort, on el diumenge 3 de maig actuaran amb la Colla Joves Xiquets de Valls i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau.