Un parc infantil amb residus d’envasos reciclats a l’Ampolla

Redacció
25 d'abril del 2015
Actualitzat a les 9:40h
El parc infantil reciclat ha tingut un cost de 15.000 euros.
El parc infantil reciclat ha tingut un cost de 15.000 euros. | Consell comarcal Baix Ebre

L’Ampolla, per ser el municipi del Baix Ebre que més quilos d’envasos i vidres ha recollit per habitant el 2014 (77 Kg/hab.) ha estat escollit per acollir un parc infantil que s’ha construït a partir d’envasos reciclats. Este equipament ha tingut un cost de 15.000€ i està finançat en un 66% per Ecoembes (paperenvasos), en un 33% per Ecovidrio i també per fons propis del Consorci de Residus del Baix Ebe (Rebé).

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, l’alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa, el gerent de l’ens comarcal, Kilian Franch, i el president del Rebé, Rafel Tomàs, han visitat el parc, que consta de bancs, papereres, aparcabicis i papereres tres fraccions de fusta sintètica feta a partir de residus d'envasos. La instal·lació també compta amb un tobogan i un gronxador per als més petits. El sòl està fet amb cautxú, extret a partir de pneumàtics reciclats i amb els colors de la recollida selectiva.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat que “esta és una acció que posa de manifest la importància de reciclar i el retorn positiu que esta acció pot tenir vers la ciutadania de la comarca”. L’alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa, s’ha mostrat “plenament satisfet per l’actuació i per la conscienciació de la ciutadania sobre el reciclatge”. En este punt, Arasa ha subratllat que “des de l’Ajuntament de l’Ampolla continuarem treballant per fomentar el reciclatge entre el municipi i continuarem duent a terme accions concretes com és el cas de la recollida selectiva porta a porta per als comerços”.