Zapatero fa campanya pels socialistes ebrencs defensant l'Estatut

L'expresident assumix també "tota la responsabilitat" sobre el projecte Castor

Redacció
19 d'abril del 2015
Actualitzat el 08 de maig a les 21:19h
Zapatero va donar suport a les candidatures del PSC a Tortosa i Amposta.
Zapatero va donar suport a les candidatures del PSC a Tortosa i Amposta. | Cedida

Zapatero va donar suport a les candidatures del PSC a Tortosa i Amposta. Foto: Cedida


Defensar l’Estatut de Catalunya, admetre la seua responsabilitat en el fracàs del Castor, treure pit per la derogació del transvasament de l’Ebre i donar suport a les candidatures d’Enric Roig i Francesc Miró com a candidats a les alcaldies de Tortosa i Amposta respectivament. Estos són els ítems que resumixen la visita que dissabte va fer l’expresident del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero a les Terres de l'Ebre, per donar força als socialistes de cara a les municipals del 24 de maig.

Així, Zapatero va reivindicar l'Estatut i va demanat als partits sobiranistes que "tornen" a ell perquè ho veu com la millor solució i "l'eina de més autogovern que tindrà mai Catalunya". Segons l’excap de l’executiu, l’Estatut de 2006 té un gran potencial, i va lamentar que "alguns ja no ho han tornat a llegir". "Després del treball que va caldre fer, de tot el procés, crec que cal demanar amb tota legitimitat, coherència i credibilitat: senyors tornen a l'Estatut", va afirmar. Va apuntar també que si és necessari “reforçar-ho” perquè alguns aspectes es van anul·lar creu que es pot fer, i va insistir en que este “és el futur i la sortida millor per a Catalunya". En este sentit, va assegurar que "el problema no és on estarà Catalunya  en uns mesos o un any, estarà on la corrent de la història ha volgut que estès, estarà on està i millor per a tots”.

Treu pit per la derogació del transvasament
També va defensar la derogació del transvasament de l'Ebre aprovada quan va arribar al  Govern al 2004. "Vaig atendre amb molta estima la invitació a visitar-vos perquè no coneixia estes terres però puc assegurar-vos que em van donar molta feina i que ho vaig agafar amb moltes ganes, amb convicció", va subratllar, "i he de dir que segurament aturar el transvasament va canviar el destí d'esta terra i de l'Ebre i d'una concepció medioambiental i de respecte a la natura, celebro que tothom ho haja vist clar després, heu de saber que teníeu raó, que sapiguen els més joves que ho vam fer nosaltres, respectant la voluntat de la ciutadania i del progrés raonable, sostenible medioambientalment".

Així li ho van agrair en els seus parlaments tant el senador i primer secretari del PSC de Tortosa, Joan Sabaté, que també va recordar les obres de millora al Delta de l'Ebre, com Enric Roig, que va destacar que Zapatero va complir la seua promesa derogant el transvasament i també va destacar “els avenços en les llibertats individuals i socials aconseguides durant les dos legislatures que va ser president”.

Roig, en el seu Parlament, va exposar les línies de la seua proposta electoral a Tortosa, remarcant que  “volem una ciutat millor, oportunitats de treball per als més joves, per a tothom, un espai públic endreçat, potenciar el nostre comerç, donar suport als emprenedors."
Entre el públic que va assistir a l'acte de presentació de la candidatura socialista hi havia diferents caps de llista i militants i simpatitzants de les Terres de l'Ebre, així com el secretari general de la UGT a Catalunya, Pepe Álvarez, i el secretari general de la UGT a les Terres de l'Ebre, Wifredo Miró.

A la tarda es va desplaçar a Amposta per fer suport a la candidatura socialista encapçalada per Francesc Miró, on va fer un passeig per la ciutat i també va compartir amb la Penya Barcelonista uns minuts del partit del Barça-València en un bar de la ciutat.
I més tard, a Benicarló, l'expresident espanyol va assumir "tota la responsabilitat" sobre el fracàs del magatzem de gas Castor tenint en compte que el projecte es va tramitar i aprovar sota la seua presidència, i en este sentit va demanar disculpes pels errors comesos, per bé que no va voler confirmar si es disposava de tots els informes preceptius. "L'administració de l'estat actua amb serietat, però això no vol dir que siga infal·lible", va apuntar