La Terra Alta frega la plena ocupació durant la Setmana Santa

Redacció
02 d'abril del 2015
Actualitzat a les 9:39h
La Passió de Vilalba, i els actes paral·lels com este, és un dels reclams d'estos dies.
La Passió de Vilalba, i els actes paral·lels com este, és un dels reclams d'estos dies. | Passió de Vilalba

L’ocupació turística a la Terra Alta durant els primers dies de la Setmana Santa (del dilluns 30 de març fins al dijous 2 d’abril) arriba, a hores d’ara, al 50%. En canvi, durant la segona meitat de la setmana, els establiments poden assolir xifres de fins al 90%, tot i que la part sud de la comarca pot arribar fins al 100% d’ocupació, segons les dades que ha recollit l’Observatori Turístic del Consell Comarcal de la Terra Alta.

Destaca durant estos dies la important oferta enoturística que la comarca posa a l’abast dels seus visitants, amb amplitud d'estades a cellers i recorreguts guiats relacionats amb la cultura del vi. La Via Verda continua sent el principal reclam dels visitants que trien la Terra Alta per fer activitats de lleure en contacte amb la natura. En els últims dies s'ha posat en marxa la il·luminació dels dos túnels que faltaven entre l'estació del Pinell de Brai i Benifallet, i també s'han hagut de restaurar alguns trams que van quedar embrossats de fang i rames pels aiguats de finals de març. La circulació pel camí del balneari de la Fontcalda també s'ha restablert, encara que s'aconsella precaució perquè les obres no estan del tot acabades.

El Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (COMEBE) oferix un seguit de visites guiades als seus espais, amb important demanda en esta primera part de la setmana i amb bones previsions pel període central i final de la setmana. De fet, tots els centres d’interpretació romandran oberts des d’avui dins dilluns.

L’esdeveniment més important de la Setmana Santa a la Terra Alta continua sent la representació de La Passió a Vilalba dels Arcs, amb la incorporació enguany de tallers i degustacions d’oli comentades, amb l’obertura de les àmfores de l’Oli de La Passió, igual com es fa amb el vi.

D’esta manera, “la Terra Alta es posiciona com a destinació turística d’interior de referència durant aquest període vocacional”, afirma el consell comarcal de la Terra Alta en una nota, en la que afegix que “l’atractiu natural, cultural i enogastronòmic de la comarca, i la gran oferta d’activitats que oferix, són els principals motius que porten el turista a la comarca”.