ERC i ICV escenifiquen l’acord a Amposta per trencar la majoria de CiU

Sofia Cabanes
19 de març del 2015
Actualitzat el 20 de març a les 8:36h
Adam Tomàs i Rosabel Recio, juntament amb representants d'Esquerra Amposta i EuiA han escenificat l'acord amb el pont penjant de fons.
Adam Tomàs i Rosabel Recio, juntament amb representants d'Esquerra Amposta i EuiA han escenificat l'acord amb el pont penjant de fons. | Sofia Cabanes

Adam Tomàs i Rosabel Recio, juntament amb representants d'Esquerra Amposta i EuiA han escenificat l'acord amb el pont penjant de fons. Foto: Sofia Cabanes



Tal com s’especulava des de feia setmanes els caps de llista d’Esquerra Republicana de Catalunya i Esquerra d’Amposta, Adam Tomàs, i d’Iniciativa per Catalunya (ICV) i Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), Rosabel Recio, han anunciat oficialment l'acord per concórrer junts a les eleccions municipals.
 
El cap de llista de la coalició, que durà per nom Esquerra d’Amposta Acord Municipal, serà Tomàs, mentre que Recio ocuparà el 4t lloc.
 
Segons ha assegurat el líders dels republicans, “esta candidatura ha d’acabar portant el canvi que Amposta necessita urgentment” . Tomàs ha volgut subratllar que l’acord no representa “una suma de sigles, sinó sobretot una suma de persones. Compartim el projecte, que és acabar en este govern de 28 anys de CiU a la ciutat”.
Tomàs també ha remarcat que la configuració de la llista i el repartiment de llocs “no ha sigut un tema a debat. El centre del debat ha sigut el projecte. L’objectiu d’esta candidatura és aconseguir una nova Amposta. Volem fer una nova manera de construir la ciutat. Volem portar la participació, volem lluitar contra la corrupció, volem passar comptes a la ciutadania i transparència en la gestió, una cosa que avui en dia no es dóna a l'Ajuntament. I estem convençuts que esta candidatura és la garantia perquè això siga així”.

La candidatura que encapçalarà Adam Tomàs estarà integrada per gent independent i també d’altra de provinent d’Esquerra Republicana de Catalunya, Esquerra d’Amposta, Iniciativa per Catalunya i Esquerra Unida i Alternativa, tot i que no es descarta encara la incorporació “de més gent i col·lectius”.
 
D'altra banda, Rosabel Recio ha explicat que ICV i EUiA d’Amposta han pres esta decisió perquè ERC i EA l’ha justificat en el fet “són els únics que ens ha garantit que estos vots no serviran per donar suport a un govern de CiU i, en canvi, altres formacions com el PSC no ens ho van garantir”. Recio ha reafirmat que “Amposta necessita un canvi urgent” i que la “prioritat” és que “CiU no torne a governar”.
 
A més de Recio, com a membres d’ICV i EUiA formaran part de la llista Pau Cid a l’11, mentre que per EUiA Antonio Recio ocuparà el número 20.
 
Adam Tomàs ha anunciat que l’eslògan de campanya serà Junts pel canvi, “Este no  és un canvi necessari únicament per les formacions polítiques que representem, sinó també per al poble”. Tomàs i Recio han fet una crida als ampostins per sumar i per possible el canvi.