Dos velers encallats al delta de l'Ebre este cap de setmana

La tripulació d'una de les embarcacions va haver de ser rescatada en helicòpter | Exercici de Salvament Marítim aprofitant la crescuda del riu Ebre

Redacció
09 de març del 2015
Actualitzat a les 15:47h
Un dels velers que ha encallat al delta de l'Ebre este cap de setmana.
Un dels velers que ha encallat al delta de l'Ebre este cap de setmana. | Salvament Marítim

Este dissabte va quedar encallat a l’illa de Sant Antoni, a la desembocadura de l’Ebre, el veler de 9 metres Libra, una situació que va obligar a activar un dispositiu complex format per les embarcacions de salvament Achernar, la guardamar Calíope i L/S Atlas. Finalment, però, el veler no va poder ser recuperat i, com que no hi havia accés per terra a causa de la crescuda del riu Ebre, la tripulació va haver de ser evacuada per l'helicòpter Helimer 206, amb base en l'aeroport de Reus.

Diumenge, el veler Gipsy, de 10 metres d’eslora, va quedar encallat a la zona de Punta Corballera i va requerir la mobilització de la Salvamar Achernar, amb base a Sant Carles de la Ràpita, encara que en este cas, el veler va poder tornar a navegar pels seus propis mitjans.

Exercici aprofitant la crescuda de l'Ebre

D’altra banda, durant estos dies i, aprofitant la crescuda de l'Ebre, Salvament Marítim està realitzant un exercici d'estudi de derives amb dades reals de corrents i vents a la zona amb la finalitat de, en el cas d'un accident real, poder predir les zones de cerca més probables. Per a això, la Guardamar Calíope ha dixat anar a 7 milles del far de la Banya una bot de sis places (sense tripulació) degudament retolat, abalisat i identificat, i amb una boia de seguiment per satèl·lit. La previsió és que el Centre de Salvament Marítim de Castelló el reculla i recupere la informació.

Des del Centre de Salvament Marítim a Tarragona s'ha informat i sol·licitat col·laboració als clubs nàutics i Confraries de Pescadors de la província perquè no interferisquen en el desenvolupament de l'Exercici.