Trobada entre productors de fruita dolça de la Ribera d’Ebre i Múrcia per establir relacions comercials

Redacció
25 de febrer del 2015
Actualitzat a les 14:00h
Un moment de la trobada, celebrada a Móra la Nova.
Un moment de la trobada, celebrada a Móra la Nova. | Consell comarcal Ribera d'Ebre

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, en el marc del projecte Ribera d’Ebre VIVA-Treball a les 7 comarques, ha organitzat una primera trobada entre productors de fruita dolça de la Ribera d’Ebre i de la regió de Múrcia. La iniciativa, celebrada a Móra la Nova, ha fet servir la metodologia anomenada ‘cita ràpida’, que oferix la possibilitat de conèixer de primera mà les activitats de negoci que duen a terme les empreses i establir possibles relacions comercials.

Les empreses que hi ha participat han estat, per part de la comarca de la Ribera d’Ebre, La Coma i Grup Fruiter de Benissanet, i Cerima Cherries de Tivissa. Des de la regió de Múrcia hi ha participat representant de l’empresa Frutas Esther i de la cooperativa Alimer. Durant la trobada s’han debatut aspectes com la cooperació empresarial i la comercialització de la fruita dolça de pinyol, el negoci i els seus punts clau, i el plantejament d’opcions de col·laboració perquè ambdues parts puguen arribar a cobrir tota la temporada d’abastiment de fruita de pinyol.

La reunió també ha comptat amb la participació dels president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, i dels tècnics del projecte Ribera d’Ebre VIVA. Esta acció, desenvolupada en el marc del ‘Projecte d’Assistència tècnica per a la millora de la comercialització de la fruita dolça mitjançant la cooperació empresarial’, està subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i compta amb el finançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal i els Fons Social Europeu (FSE).