Una màquina que recull les algues després de tallar-les, novetat per a la campanya de navegabilitat

L’IDECE ha adjudicat les tasques de neteja per tres anys per facilitar la compra de l’aparell

Redacció
17 de febrer del 2015
Actualitzat a les 19:34h
Un moment de la sessió del Consell de Direcció que s'ha dut a terme avui.
Un moment de la sessió del Consell de Direcció que s'ha dut a terme avui. | Govern TE

L’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE) ha adjudicat per tres anys i tres anys més prorrogables les tasques de neteja del riu Ebre, que han de facilitar la navegabilitat. L’adjudicatari del concurs ha estat una Unió Temporal d’Empreses formada per ACSA, Aquambient i Servidel, i l’import és de 1.526.000€. Precisament enguany s’ha ampliat el termini de la concessió per tal que l’adjudicatari puga fer front a la despesa de 400.000 euros que costa la màquina que, a més de tallar-les, recull les algues del curs del riu. L’objectiu de l’IDECE és començar els treballs de neteja el més aviat possible per poder començar la temporada de navegació al riu el proper 1 d’abril.

Així ho ha exposat el director de l’Institut, Jordi Borràs, en la sessió del Consell de Direcció del Govern a les Terres de l’Ebre que ha tingut lloc avui. El delegat del Govern a l’Ebre, Xavier Pallarès, ha destacat que “’ha concedit per a 3 anys i 3 anys més prorrogable per donar una major estabilitat a l’adjudicatària i alhora este fet ens permet exigir condicions de millora, com és la necessitat d’adquirir una màquina que a més de tallar les algues també les reculla per evitar problemes com l’acumulació de restes al tram final sobretot”, ha explicat.
D’altra banda, Pallarès ha defensat la “professionalitat” del Cap d’Agents Rurals a les Terres de l’Ebre després que alguns sectors hagen demanat la seua destitució per la gestió de l’epidèmia de sarna que afecta les cabres del Port. El delegat ha admès que en base a l’informe que ha elaborat el director dels serveis territorials d’Agricultura, Pere Vidal, demanant obertura d’expedient al cap dels Agents Rurals, els serveis jurídics de la Generalitat estudiaran si resulta o no pertinent prendre alguna mesura. Pel que fa a l’evolució de la sarna, Pallarès ha explicat que fins ara s’han abatut 67 exemplars.

El servei d’hemodinàmica 24H

D’entre tots els temes tractats a la reunió, Pallarès ha volgut destacar especialment l’entrada en funcionament del servei d’hemodinàmica 24 hores a l’hospital Joan XXIII de Tarragona. De fet, el delegat ha valorat molt positivament la posada en funcionament d’este servei “ja que, malauradament, la primera atenció ha estat un pacient de Tortosa però, amb un resultat molt positiu, que demostra com les Terres de l’Ebre som les primeres beneficiades del servei 24H, apropant l’atenció 1 hora, ja que evitem el trasllat fins a Barcelona un cop s’activa el codi infart”.

D’altra banda, el director territorial de Salut, Albert Gómez, ha apuntat que no es preveu una afectació elevada de grip al territori i s’ha referit a les llistes d’espera, valorant positivament les dades del departament.  “En acabar el 2014 només teníem en llista d’espera 18 pròtesis de les operacions garantides dins dels 6 mesos. A més, l’objectiu és reduir d’un any a 6 mesos d’espera un total de 27 intervencions, inclosos tots els càncers –excepte pròstata– més la cirurgia cardíaca”, ha dit.

Gómez també ha avançat que les Terres de l’Ebre esdevindran territori pilot en el Programa ‘La meva salut’, que permet als ciutadans tenir accés a les seves dades sanitàries, com la diagnosi, les cites, les recomanacions dietètiques, etc.