El Consell del Baix Ebre destina 220.000€ a impulsar el sector turístic i agroalimentari

Redacció
11 de febrer del 2015
Actualitzat a les 16:06h
Presentació de les accions del projecte Baix Ebre Avant.
Presentació de les accions del projecte Baix Ebre Avant. | Consell comarcal del Baix Ebre

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha presentat les diferents accions que, a través del projecte Baix Ebre Avant, es realitzaran al llarg d’enguany 2015 per tal d’impulsar els sectors turístic i agroalimentari i dinamitzar l’economia. En total, s’invertiran 220.795€ en el conjunt de les cinc accions que es duran a terme.  les diferents accions plantejades donen resposta a les necessitats i inquietuds citades per les empreses de la comarca.

Les accions se centraran en millorar la competitivitat de les empreses dels sectors turístics i agroalimentari i fomentar la cooperació entre elles. D’esta manera, una de les actuacions consistirà en l’assessorament individual i professionalitzat a dotze empreses, per part d’una sèrie d’experts externs, per tal de detectar les seves mancances, potenciar la seua gestió empresarial i aconseguir incrementar els seus resultats.

En la mateixa línia es realitzaran dos accions més. Una primera, un cicle de 6 seminaris anomenat Pesca a la xarxa! per tal que els empresaris aprenguen a impulsar el seu negoci a través d’Internet i a través de les noves eines comercials i de difusió i, una segona, un seminari de Creació de producte turístic, dirigit a les empreses que vulgurn potenciar l’activitat turística i la comercialització directa dels seus productes i que comptarà amb sessions obertes i sessions d’assessorament individualitzat.

Curs d'operacions bàsiques de cuina

A part d’assessorament empresarial i amb l’objectiu de formar a les persones demandants d’ocupació i augmentar les seues possibilitats d’inserció al mercat laboral, enguany es durà a terme un curs de 360 hores de professionalització en el sector de l’hostaleria, anomenat ‘Operacions bàsiques de cuina’, que també donarà resposta a les necessitats de les empreses que demanden perfils professionals.

Finalment, es continuarà donant suport i assistència tècnica professional per a la posada en marxa de l’EbreTerra, Centre d’Inspiració Turística.

El president del Consell Comarcal de Baix Ebre, Lluís Soler, ha afirmat que “l’ens comarcal està treballant per donar suport a dos sectors estratègics del territori que ens han de permetre enfortir l’economia, la projecció turística i generar noves possibilitats d’ocupació”. També en el transcurs de la presentació el conseller de Turisme, Alfredo Ferré, ha destacat que “en un context tant competitiu com l’actual, hem de facilitar les eines necessàries als empresaris per tal que puguen crear i adaptar els seus productes a les tendències i, d’esta manera, poder donar projecció al nostre territori”. A part del president i del conseller, a l’acte també ha participat el vicepresident de Dinamització Econòmica, Xavier Royo, el coordinador de Dinamització Econòmica, Josep Luque i les tècniques del programa Baix Ebre Avant.

El conjunt d’estes accions han estat finançades pel Consell Comarcal de Baix Ebre i subvencionades al 90% pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i cofinançades pel Fons Social Europeu i el Servicio Público de Empleo Estatal, del Ministerio de Empleo y Seguridad Social.