El pintor Narcís Galià dóna part de l'obra a Alcanar

La Casa O'Connor acull a partir d'este dissabte una exposició permanent de les obres de l'artista

Narcís Galià manté una estreta relació amb Alcanar des de fa 35 anys.
Narcís Galià manté una estreta relació amb Alcanar des de fa 35 anys. | Cedida
Redacció
29 de gener del 2015
Actualitzat el 30 de gener a les 9:49h


El reconegut pintor Narcís Galià ha donat al poble d’Alcanar part de la seua obra. Fruit de l’acord a què han arribat l’artista i l’Ajuntament, les obres donades es podran visitar de forma provisional a la Casa O’Connor a partir del pròxim dissabte amb la inauguració de l’Espai Galià.
 
La donació inclou 48 obres, entre pintures i dibuixos, i 3 escultures, que Galià ha cedit amb l’única condició que siguen exposades permanentment al públic en un lloc adequat. Provisionalment, la col·lecció es podrà visitar a la planta baixa de la Casa O’Connor, a l’espera de ser traslladada a un lloc definitiu on s’exposarà permanentment junt amb un fons documental sobre l’artista.
 
Narcís Galià, artista i catedràtic de pintura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, és canareu d'adopció des de fa 35 anys. La seua pintura, d'un modern concepte figuratiu, abasta la figura i el paisatge. Ha realitzat gires itinerants internacionals amb retrospectiva de les seues obres. I en l'actualitat ja hi ha col·leccionistes de l'obra a Amèrica, Sud-amèrica i Europa.
 
Este mes Galià celebra el 90 aniversari, i amb per este motiu, l’Ajuntament d’Alcanar ha programat un seguit d’actes d'homenatge, amb la inauguració de l’Espai Galià com a activitat principal. Serà el dissabte 31 de gener, a les 18 h, a la Casa O’Connor. 
L’exposició ha estat comissariada per la galerista Núria Prades i promoguda per l’Auntament d’Alcanar amb el suport del Museu de les Terres de l’Ebre. 
 
Tot seguit, a la Cisterna del Vall, tindrà lloc una actuació musical a càrrec d’alumnes de l’Escola Municipal de Música d’Alcanar.