Geli i Ventura, com Laporta

Les diputades acabaran de negociar amb Miquel Iceta la seva marxa del grup abans de dissabte per passar a ser diputades no adscrites com ho va ser l'expresident del Barça

Geli i Ventura, en una imatge d'arxiu.
Geli i Ventura, en una imatge d'arxiu. | EP
Quico Sallés
19 de gener del 2015
Actualitzat el 30 de gener a les 20:27h


La decisió la prendran abans de dissabte. Este és el límit temporal que s'han autoimposat les encara diputades, malgrat que díscoles, socialistes, Maria Geli i Núria Ventura per dixar l'escó de la bancada socialista i passar a ser diputades no adscrites. 

Segons ha pogut saber Nació Digital de fonts properes a les díscoles, Geli i Ventura ja tindrien decidit fer el pas però s'esperen que passe el primer ple de l'any programat per este dimecres i dijous. Totes dos "negociaran i enraonaran" amb Miquel Iceta per arribar a un pacte abans de dissabte. 

La condició que adquiriran les dos diputades serà la mateixa que va ostentar Joan Laporta quan va abandonar el subgrup de Solidaritat Catalana per la Independència, la de diputat no adscrit que no es pot integrar a un altres grup parlamentari.

Una consideració que ve regulada a l'article 26 del Reglament, i que permet al diputat formar part d'una comissió que, en tot cas, decidirà la Mesa del Parlament. Els diputats no-adscrits tenen els mateixos drets que tenen reconeguts els diputats pel fet de ser-ho, però només podran formular preguntes al president de la Generalitat quan la Mesa ho permeta i intervindran el temps que la Mesa impose.