ERC i PSC denunciaran davant la Generalitat i l'Estat la relació de llocs de treball de l'Ajuntament d'Amposta

Sofia Cabanes
07 de gener del 2015
Actualitzat el 08 de gener a les 15:02h
Imatge de la roda de premsa d'este matí.
Imatge de la roda de premsa d'este matí. | S.C.

Imatge de la roda de premsa d'este matí. Foto: S.C.


El grups municipals d’ERC i el PSC d’Amposta han comparegut este matí en roda de premsa per denunciar l’aprovació de la nova relació de llocs de treball que es va dur a terme en el ple passat del mes de desembre, tot i l’informe desfavorable signat conjuntament per la secretària i interventora municipals.

La nova relació de llocs de treball implica la substitució del polèmic complement de productivitat atorgat a 9 treballadors del consistori i denunciat reiteradament per l’oposició, per un complement específic que s’incorpora al sou fix. L’informe de secretaria i intervenció fa palès que esta modificació s’ha dut a terme sense cap justificació. Concretament, l'informe cita jurisprudència del Tribunal Suprem en què s'afirma que "han de quedar acreditades a l'expedient tant la justificació com la motivació del canvi retribuït que s'efectua" i assenyala que en el cas dels 9 treballadors "no queda justificat ni motivat" el pas de complement de productivitat a específic. 
 
Segons han anunciat ERC i PSC, els dos grups es reuniran amb el comitè d’empresa de l’Ajuntament en els pròxims dies per informar-los que denunciaran per la via administrativa l’aprovació de la nova relació de llocs de treball. “Estem convençuts que s’ha comès una il·legalitat. Farem arribar la nostra denúncia tant a l’administració de l’Estat, a través de la subdelegació del govern, perquè ho trasllade al ministeri d’Administracions Públiques, com a la delegació de govern, perquè ho envie a la conselleria de Governació.” I que determinen “si l’acord pres s’ajusta a la legalitat”. L'informe emès per secretària i la interventora alerta, precisament, i citant novament sentències del Tribunal Suprem, que la relació de llocs de treball requerix una negociació col·lectiva amb el comitè d'empresa i que, almenys fins a la data de redacció de l'informe, 17 de desembre, "no consten" actes sobre esta negociació.
 
“Estem davant una situació que denota que este acord s’ha pres amb una clara manca de garanties jurídiques i econòmiques”, ha denunciat el candidat del PSC a l’alcaldia, Francesc Miró. “És un fet inusual i greu, una mala praxi, i no admetem l’excusa que posa l’alcalde que este és un acord inicial, perquè tots ho són per naturalesa i després fer marxa enrere és difícil”.
 
Segons el portaveu i alcaldable d’ERC, Adam Tomàs, “s’està cometent una il·legalitat flagrant”. Des de l’oposició hem reivindicat durant anys que es regularitzés la situació, hem esperat 4 anys a una relació de llocs de treball de la Diputació i, quan ha arribat, s’ha aplicat de la manera més partidista i favoritista possible”, ha lamentat Tomàs. Segons ha puntualitzat el portaveu republicà, de 300 treballadors són 9 els que reben estos complements específics.

D'altra banda, el portaveu socialista a l’Ajuntament d’Amposta, Antoni Espanya, també s’ha referit a un apartat de l’informe que “és molt rellevant” en què tant la secretària com la interventora “denuncien la voluntat de l’equip de govern de diluir les seues funcions amb la creació de dos noves figures: responsable jurídic i responsable de recursos humans i econòmics”. Espanya ha denunciat que “es trauen estes dos places noves emparant-se en un informe de Diputació perquè està clar que l’alcalde o diferents regidors no estan còmodes amb la fiscalització que fan la interventora i la secretària”.
L’edil socialista ha titllat a més de molt desafortunades les declaracions d’un membre de l’equip de govern durant el ple de pressupostos en què “es va atrevir a qualificar d’opinions els informes” de les dos habilitades nacionals. “Algú hauria de sortir a demanar-los disculpes.”