Alcanar demana modificar la llei dels correbous per citar els bous a la mar

L'Ajuntament presenta al·legacions contra l'expedient sancionador que ha incoat la Generalitat

Redacció
30 de desembre del 2015
Actualitzat a les 17:49h
L’Ajuntament d’Alcanar ha presentat al·legacions a l’expedient sancionador que la Generalitat ha incoat per la celebració dels bous a la mar que es van dur a terme el passat 24 d’agost a Les Cases d’Alcanar per una presumpta infracció de la Llei 34/2010, de regulació de les festes tradicionals amb bous.
 
Alcanar defensa que esta modalitat de bous a la mar “fa més de 30 anys que es practica” a les Terres de l’Ebre i que “per tant forma part de les festes tradicionals amb bous a què fa referència la mateixa normativa reguladora, per la qual cosa es considera que s’ajusta a la regulació establerta en matèria de festes tradicionals amb bous”.
 
Segons l’Ajuntament, “en cap moment s’ha demostrat que s’hagen produït lesions a l’animal”, sinó que “es fan suposicions”. “La regidoria de Festes ha adoptat les mesures necessàries per evitar els presumptes danys descrits; per la qual cosa no és sancionable un fet que no ha ocorregut”.
 
L’Ajuntament d’Alcanar també demana que l’articulat de la llei faça referència explícita a esta modalitat “per evitar interpretacions interessades que, puguen ser utilitzades per associacions animalistes, amb l’objectiu de sancionar els diferents espectacles amb bous”.