Grans de l’escena catalana a Tortosa en el 20è aniversari de l'auditori Felip Pedrell

Abel Folk, Rosa Novell, Jordi Boixaderas, Jordi Bosch, Emma Vilarasau i Mercè Sampietro protagonitzen la nova temporada

Redacció
16 de desembre del 2014
Actualitzat el 17 de desembre a les 9:22h
Jordi Bosch i Jordi Boixaderas es posen en la pell d'un banquer i d'un client a 'El crèdit'.
Jordi Bosch i Jordi Boixaderas es posen en la pell d'un banquer i d'un client a 'El crèdit'.

Coincidint amb el 20è aniversari, el teatre auditori Felip Pedrell de Tortosa acollirà en la programació de gener a maig de 2015 grans actors de l’escena catalana, com Abel Folk, Rosa Novell, Jordi Boixaderas, Jordi Bosch, Emma Vilarasau i Mercè Sampietro. Així ho ha anunciat avui l'Ajuntament de Tortosa en la presentació de la nova temporada d’este equipament cultural. La nova temporada fa també una nova aposta pels espectacles famiiars, amb cinc espectacles adreçats als més menuts. En l'apartat de música,l'auditori acollirà dos concerts, un de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (3 de gener) i de l'Orquestra de Cambra de Colònia (10 d'abril), segons han explicat el regidor de Cultura, Joaquim del Pino, i la cap de Cultura, Maria Josep Bel.

En l'apartat teatral, la pallassa Pepa Plana, que recentment va oferir un espectacle al Museu, obre el foc amb l'espectacle Penèlope (30 de gener), "un entremaliat remake de la guerra de Troia" a càrrec de la guanyadora de l'últim Premi Nacional de Cultura. L'última trobada, dirigida i interpretada per Abel Folk, i protagonitzada també per Jordi Brau i Rosa Novell, presenta un duel interpretatiu entre dos hòmens que es retroben després de 40 anys (20 de febrer). Un altre cos a cos entre dos grans del teatre al país es podrá veure el 13 de març: Jordi Bosch i Jordi Boixaderas es posen en la pell d'un banquer i d'un client a El crèdit.

Una actriu molt coneguda del públic tortosí, Emma Vilarasau, torna a la ciutat acompanyada de Mercè Sampietro, Lluís Soler i Jordi Banacolocha, amb Fedra (17 d'abril). Sèneca compon en esta tragèdia un dels personatges femenins més atractius del teatre de l’antiguitat. I, finalment, l'oferta teatral de la nova temporada del teatre auditori Felip Pedrell es tanca el 15 de maig amb Flor de Nit-El cabaret, versió de l’espectacle musical produït per Dagoll Dagom l’any 1992 sobre un text de Manuel Vázquez Montalbán. Flor de Nit és un cabaret del Paral·lel que reunix la Barcelona dels artistes i dels rics, dels senyorets i les noies d’alterne, dels revolucionaris i dels reaccionaris, en aquells anys d’esperança, entre l'exposició universal del 1929 i l’esclat de la Guerra Civil del 1936-1939.

Els espectacles familiars, sempre amb molt bona acceptació per part del públic del teatre auditori F. Pedrell, tornen amb una oferta variada. L'11 de gener està programat El molinet màgic, d'Engruna Teatre. La següent sessió, el 15 de febrer, Torna Robin Hood, a càrrec de Teatre Nu. La programació continua el 15 de març amb Tut-tururutut, la princesa, de La Bleda; l'espectacle Maps, de Mons Dansa (12 d'abril), i el clàssic Blancaneus (17 de maig).
El teatre auditori Felip Pedrell posa a la venda, a partir d'esta setmana, el carnet de l'espectador, que permet gaudir de la programació estable amb els següents avantatges:  40 % de descompte als espectacles de la programació estable, obsequi d'una entrada a escollir entre els espectacles tipus C, i 2 0% de descompte a la Mostra de Jazz de Tortosa i a la programació de Joventuts Musicals de Tortosa.

Tota la programació i la venda d'entrades estan disponibles a teatreauditoritortosa.cat.