La Plataforma del Sénia plantejarà dissabte en assemblea convocar una manifestació al gener

L’assemblea ciutadana tindrà lloc el proper 20 de desembre a l’auditori municipal ‘José A. Valls’, a les 19.00 hores

S.B.
15 de desembre del 2014
Actualitzat el 16 de desembre a les 17:58h
Manifestació per exigir el desmantellament del Castor, l'octubre del 2013.
Manifestació per exigir el desmantellament del Castor, l'octubre del 2013. | S. Berbís

La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia ha convocat una assemblea per al proper dissabte 20 de desembre en la que plantejarà, entre altres accions, dur a terme una manifestació contra el decret estatal que determina que la ciutadania assumix la indemnització de 1.350  milions d’euros –durant 30 anys i amb els corresponents interessos- a l’empresa Escal UGS, promotora del projecte Castor. L’assemblea tindrà lloc a l’auditori municipal ‘José A. Valls’ a partir de les 19.00 hores.

A manca d’acabar de definir durant la setmana les particularitats de la mobilització, es preveu proposar que siga durant el mes de gener quan es duga a terme una manifestació que podria tindre lloc a Alcanar, al nucli urbà o a Les Cases d’Alcanar. D’esta manera, coincidiria amb la finalització del termini previst per presentar un recurs d’inconstitucionalitat contra el decret estatal que ha anunciat la Generalitat i promou també el Síndic de Greuges, la Plataforma i altres entitats. “Creiem que el que no es pot fer és que els ciutadans paguen este macrodeute, i cal que la ciutadania face saber el seu rebuig, perquè si ens quede a casa no hi ha res a fer”, ha apuntat la portaveu de la Plataforma Cristina Reverter.

La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia i el Síndic de Greuges han denunciat a Brussel·les la indemnització a la concessionària del projecte Castor i han enviat una queixa pel mateix motiu a la Defensora del Poble Europeu, Emily O'Reilly. El Govern de la Generalitat, que ha iniciat el procediment per presentar un recurs d'inconstitucionalitat al Reial decret llei 13/2014, que definix la indemnització i el mecanisme de pagament, també ha demanat la intervenció de la Comissió Europea en matèria de la competència per tal que analitze si la indemnització als promotors del magatzem de gas Castor aprovada pel govern espanyol vulnera la normativa europea en matèria d'ajuts d'Estat.