La defensora del poble europea porta el 'cas Castor' davant la Comissió Europea

O'Reilly ha comunicat al Síndic de Greuges, Rafel Ribó, que ha fet arribar el seu informe al secretari general de la Comissió

Europa Press
11 de desembre del 2014
Actualitzat el 12 de desembre a les 15:28h
Plataforma marina del magatzem de gas Castor.
Plataforma marina del magatzem de gas Castor. | ACS (Europa Press)

La defensora del poble europea, Emilly O'Reilly, ha portat la indemnització pel tancament de la planta de magatzematge de gas Castor a causa dels sismes a la Comissió Europea, després que el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ho sol·licités.

O'Reilly ha comunicat al Síndic que ha fet arribar al secretari general de la Comissió l'informe de l'organisme català sobre el projecte Castor, segons ha informat la Sindicatura en un comunicat.

Ribó va proposar a la defensora del poble europea que demanés a la Comissió, en el marc de les seues competències, una actuació d'ofici sobre si la indemnització de l'Estat a l'empresa gestora del magatzem -prevista en el Decret 13/2014- implica una "ajuda d'estat prohibida pel tractat fundacional de la UE".

L'informe del Síndic que ha arribat a la UE és el resultat de prop d'un any de recerques sobre la legalitat i l'actuació de l'administració entorn al magatzem de gas, especialment amb l'aprovació del reial decret llei que en regula el tancament.

Elevar el cas a Europa -al Tribunal de Justícia de la UE en últim lloc- és una mesura duta a terme de forma paral·lela al recurs anunciat per la Generalitat davant el Tribunal Constitucional (TC).