L’Ametlla de Mar reduirà el consum d’aigua a les dutxes de les platges

La taxa turística finançarà el projecte 'Smart beach' que han presentat avui el consell comarcal del Baix Ebre i l'Ajuntament | La inversió prevista en esta acció i la millora de la senyalització és de 91.000 euros

Redacció
10 de desembre del 2014
Actualitzat el 11 de desembre a les 8:38h
Avui s'ha presentat el projecte al consell comarcal del Baix Ebre.
Avui s'ha presentat el projecte al consell comarcal del Baix Ebre. | consell comarcal del Baix Ebre

El consell comarcal del Baix Ebre i l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar han signat un conveni de col·laboració per tal de tirar endavant un projecte de millora de la sostenibilitat de les platges i de la seua senyalització. El projecte, que preveu una inversió de més de 91.000€, contempla dos dos àmbits d’actuació. Un, que fa referència a la millora de les platges, inclou l’adequació del servei de dutxes i rentapeus amb un sistema de control de cabal i durada que reduirà el consum d’aigua i, de retruc, disminuirà el seu cost ambiental.

El segon se centra en la instal·lació de dos tipologies de senyals per ajudar al visitant a localitzar les platges i les cales. Les senyals seran de guiatge, que indicaran el recorregut a seguir per tal d’arribar a la platja, i les d’indicació de lloc, que informaran a l’usuari de la platja on es troba. Les platges a les quals s’aplicaran estes senyalitzacions són: l’Estany, l’Alguer, Pixavaques, l’Estany Tort, Cala Forn, Sant Jordi, Cala Calafató.

El projecte ‘Smart Beach’ ha estat presentat avui pel president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler; el conseller de Turisme, Alfredo Ferré; l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Andreu Martí; el regidor de Turisme, Vicenç Martí, i el gerent de l’ens comarcal, Kilian Franch.
El president del Consell, Lluís Soler, ha destacat que “esta actuació té com a finalitat dinamitzar els atractius turístics del territori per tal d’impulsar el turisme a les Terres de l’Ebre”. En este sentit, Soler ha detallat que “l’Ametlla de Mar disposa d’un tracte singular atès que és el municipi que ha recaptat més diners de la taxa turística”.

L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Andreu Martí, ha destacat en relació al projecte que “esta acció neix del consens entre l’ajuntament i el sector turístic per tal de concretar les prioritats i les necessitats del municipi i, d’esta manera, fer un pas endavant en la millora del servei”. Al mateix temps, Martí ha manifestat que estem en el “ punt de partida d’un projecte que ha de tindre continuïtat durant els propers anys”.

L’actuació s’engloba en el projecte Xarxa EbreBiosfera presentat el passat mes d’agost i que està coordinat pels quatre consells comarcals i per la delegació del Govern a les Terres de l’Ebre. Entre les accions destacades, amb una inversió global de més de 800.000€, hi ha, entre altres, la construcció d’un embarcador fluvial a Tortosa, l’adequació dels senders GR-92 i GR-99, la millora de l’accessibilitat, mobilitat i il·luminació de la Via Verda,la  construcció d’un anell viari turístic entre Sant Carles de la Ràpita i Amposta i la creació d’una pàgina web per a l’Ebrebiosfera.