Treballs per a la recuperació de la llacuna de l’Estany Tort a l’Ametlla

Redacció
04 de desembre del 2014
Actualitzat el 05 de desembre a les 9:10h
S'estudiarà la introducció del fartet, en funció de com responga l'hàbitat.
S'estudiarà la introducció del fartet, en funció de com responga l'hàbitat. | Ajuntament de l'Ametlla de Mar

Esta setmana s’estan duent a terme els treballs de restauració de la llacuna de l’Estany Tort. Així, es procedirà a la recuperació de la llacuna gràcies al treball de l’associació Paisatges Vius, amb la qual l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar té un acord de custòdia per a este espai natural. De fet, a través d’este acord i amb l’ajuda de la Fundació Biodiversitat del ministeri de Medi Ambient, fa tres anys es va poder actuar a la zona amb la protecció de la comunitat dunar. La recuperació de la llacuna s’emmarca en este projecte que no s’ha pogut executar fins ara quan, finalment,  el departament de Costes del ministeri de Medi Ambient ha donat el permís. A més a més, depenent de com responga l'hàbitat, es preveu la introducció del fartet a la llacuna en un període d'un any aproximadament.

“L’Ametlla de Mar compta amb espais naturals únics i les diverses llacunes que tenen també la seua rellevància mediambiental. Nosaltres fem d’ulls de l’associació i detectem possibles accions que s’han de realitzar. Ara començarem la recuperació de la llacuna de l’Estany Tort”, afirma l’alcalde Andreu Martí en una nota de premsa.

Des de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar actualment s’està treballant per dur a terme la recuperació de la llacuna de l’Estany d’en Gras i la retirada de la matèria vegetal de la llacuna del Torrent del Pi.