Comença la hibernació del Castor

Jóvens de les Terres de l'Ebre i Arran El Sénia convoquen este dijous una concentració a Barcelona contra la indemnització

Redacció
02 de desembre del 2014
Actualitzat el 03 de desembre a les 9:25h
Plataforma marina.
Plataforma marina. | Cedida

Plataforma marina. Foto: Cedida


Segons publica avui El Periódico del Mediterráneo, Enagas Transporte ja ha assumit des d'ahir la gestió del projecte Castor i ha iniciat el procés d'hibernació de la planta, que es durà a terme en un període aproximat de sis mesos.

Durant el procés d'hibernació, que es desenvoluparà en diverses fases, s'inertitzarà les instal·lacions de superfície, tant de planta com de plataforma, i es tancaran les vàlvules dels pous amb la finalitat que romanguen aïllats en condicions de seguretat. D'altra banda, al subsòl es tancaran tant les vàlvules de superfície com les del fons per garantir la permanència amb totes les garanties per a prevenir qualsevol situació de perill. També s'executaran les tasques de manteniment de les instal·lacions de la superfície amb la mateixa finalitat. Així mateix, durant la hibernació es monotorizaran els pous, per fer-ne un seguiment. En esta situació d'hibernació, no es realitzarà cap extracció o injecció de gas natural.
 
Protesta a Barcelona
Jóvens de les Terres de l'Ebre i Arran del Sénia ha convocat per a este dijous 4 de desembre a les 20.00 h una concentració davant de la delegació del Govern espanyol a Barcelona (carrer Mallorca, 278) contra la indemnització de 1.350 M€ que el govern espanyol ha pagat a Escal UGS per la seua renúncia al projecte Castor.

Sota el lema Ni Castor, ni deute energètic Jóvens de les Terres de l'Ebre i Arran del Sénia llegiran un manifest on lamenten la socialització de les pèrdues pel projecte fallit, "que cal recordar que no comptava amb els estudis sismològics pertinents, a costa de la població mitjançant l’increment en la factura de gas i l’electricitat". El manifest subratlla que la xifra econòmica de la indemnització "es veurà augmentada a causa dels interessos i els costos d'hibernació fins als 4.700 milions d'euros, uns 100 milions a l’any durant trenta anys més". "Però, Escal UGS no és l’única empresa beneficiada, ja que el pagament s’ha fet mitjançat un crèdit bancari al 4,27 % de Caixabank, Bankia o el Banco Santander", afegixen.

La concentració exigirà "el desmantellament immediat de les plantes terrestre i marítima, el no-pagament del deute energètic il·legítim per part de la població, la depuració de responsabilitats i que paguen els culpables. El poble no ha de pagar el seu deute ni els danys ocasionats", conclouen.