L'Ajuntament d'Amposta congela totes les taxes i preus públics pel 2015

El consistori no celebrarà cap ple per aprovar les ordenances fiscals perquè tots els impostos es mantenen

Redacció
13 de novembre del 2014
Actualitzat el 28 de novembre a les 9:45h
L’Ajuntament d’Amposta no celebrarà este 2014 cap ple extraordinari per aprovar les modificacions de les ordenances fiscals, ja que tots els impostos i preus públics pel 2015 seran exactament els mateixos que l’any anterior. La congelació de totes les ordenances fa que no en siga necessària l'aprovació, segons exposa el consistori en una nota de premsa.

Tal com ha explicat la regidora d’Hisenda, Isabel Ferré, la voluntat de l’equip de govern, a causa de la situació econòmica que ja fa temps que patim, és per damunt de tot “no augmentar la pressió fiscal als ciutadans però mantenir tots els serveis que prestem i amb la mateixa qualitat”. En este sentit, la proposta de l’equip de govern ha estat la de congelar totes les taxes i preus públics que no augmenten ni tan sols el percentatge que correspon a l’IPC interanual. De fet, alguns preus públics ja fa més de 4 anys que estan congelats, com les llars d’infants, l’obertura d’establiments, l’impost de vehicles o la piscina municipal.

En el cas concret de la taxa de recollida d’escombraries, queda també congelada per als ciutadans, tot i que l’Ajuntament suportarà un augment del 6 % en la prestació d’este servei. La taxa de recollida d’escombraries es va reduir un 5 % l’any passat i un 10 % l’anterior.

Pel que fa a l’IBI, que és l’impost municipal més important, també queda congelat i es pagarà el mateix import que l’any passat, ja que fins al 2013 s’aplicava l’augment corresponent a la revisió cadastral de 2003. En este cas concret, l’Ajuntament no ha sol·licitat una nova revisió cadastral, ja que s’ha fet un estudi previ que situa els valors per sobre dels de fa deu anys.

L’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, ha assegurat que la congelació de les ordenances suposa mantenir la proposta de l’equip de govern quant a no augmentar la pressió fiscal als ciutadans “en moments tan durs per a les economies dels nostres veïns”. Ferré ha afegit que es mantenen també les bonificacions a les famílies nombroses, als aturats que vulguen fer ús de la piscina municipal i que segueixen vigents les dos modalitats del Pla de suport a les famílies, el que presta ajudes als jubilats amb les pensions més baixes i el nou pla aprovat el 2014 que inclou persones a l’atur sense prestacions compensatòries i amb fills a càrrec.