Endesa fa millores a la subestació d'Amposta que abasta 23.000 clients

Els treballs beneficien veïns de l’Aldea, Camarles, Deltebre, Roquetes, Tortosa, Amposta, Freginals, la Galera, Godall, Masdenverge, La Ràpita, Sant Jaume i Santa Bàrbara.

Redacció
29 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 11:46h
Subestació d'Amposta on s'han fet les millores.
Subestació d'Amposta on s'han fet les millores. | Cedida

Equip de la subestació d'Amposta on s'han fet les millores. Foto: Cedida


Endesa ha finalitzat recentment una reforma tecnològica a la subestació Amposta amb l’objectiu de millorar la seguretat de la pròpia instal·lació i garantir la qualitat del subministrament elèctric als gairebé 23.000 clients que en depenen, els quals es troben repartits entre tretze municipis del Baix Ebre i el Montsià.

L’actuació, que ha suposat una inversió de 20.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, ha consistit en renovar els equips de regulació de tensió de les barres de mitja tensió que es troben a la instal·lació, concretament a cada un dels dos transformadors de 110/25 kV. Estos equips tenen la funció de mantenir la tensió de les barres de forma constant segons uns nivells predeterminats pel Centre de Control de la Companyia, de manera que encara que hi haja variacions en la càrrega s’assegura la continuïtat del servei, ja que les barres estan connectades a diferents línies de distribució que són les que proporcionen subministrament elèctric als clients.

Estos treballs beneficien a veïns dels municipis de l’Aldea, Camarles, Deltebre, Roquetes, Tortosa, al Baix Ebre i Amposta, Freginals, la Galera, Godall, Masdenverge, Sant Carles de la Ràpita, Sant Jaume d’Enveja i Santa Bàrbara, al Montsià.

El canvi d’aparells forma part del pla de manteniment d’Endesa a les subestacions de la demarcació de Tarragona per millorar la fiabilitat i el rendiment de les seues instal·lacions.