Deltebre torna a congelar impostos i taxes pel 2015

Redacció
29 d'octubre del 2014
Actualitzat el 30 d'octubre a les 8:39h
Deltebre tornarà a congelar els impostos i les taxes que paguen els ciutadans durant el 2015, va aprovar ahir en un ple extraordinari el ple de l'Ajuntament. Les ordenances fiscals del 2015 van tirar endavant amb els vots a favor dels dos partits de l’equip de govern ERC i PSC i l’abstenció de CiU i PP.

Les ordenances fiscals del 2015 destaquen per la congelació d'impostos i taxes, però també inclouen noves bonificacions i adequacions a la nova normativa. Entre els canvis més destacats, Deltebre aplicarà l'any vinent una bonificació del 50 % de l’impost de béns immobles a les famílies nombroses, les monoparentals i les que tinguen a càrrec una persona amb una discapacitat del 66 %. Així mateix també hi haurà una bonificació el pagament de impost sobre vehicles de tracció mecànica per aquells cotxes que no incidixen negativament en el medi ambient.

L’alcalde de Deltebre, José Emilio Bertomeu, assegura que les ordenances són "millors" que les del 2014 perquè "no s'apuja cap taxa sinó que fins i tot augmentem les bonificacions perquè més ciutadans que no passen un bon moment econòmic se’n puguen beneficiar".

El grup de CiU es va abstenir perquè, en paraules del seu portaveu, Lluís Soler, consideren que "haurien d’incloure una sèrie de bonificacions socials per tal d’afavorir a les famílies més perjudicades per l’actual context econòmic", de manera que "qui menys puga siga que menys pague" i que també "es tinguen en compte bonificacions per incentius econòmics als emprenedors, per dinamitzar l'economia i generar ocupació".

També es va abstenir el PP. El portaveu, Tomàs Castells, ha demanat que “els diners que avui aprovem que han de pagar els ciutadans l’equip de govern en faça un bon ús, responsable i coherent en la seua distribució als pressupostos”.