Els perjudicats pels terratrèmols del Castor poden presentar reclamació al seu Ajuntament

La Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia canalitza les reclamacions patrimonials i alerta que el termini s'està a punt d'exhaurir

Redacció
22 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 11:45h
Imatge d'arxiu de la protesta 'Envoltem el Castor'
Imatge d'arxiu de la protesta 'Envoltem el Castor' | Sergi Aznar


Arran de la visita del Síndic de Greuges a Alcanar dimecres passat, la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia està canalitzant les reclamacions patrimonials per danys o perjudicis causats com a conseqüència dels terratrèmols de l'any passat provocats per la injecció de gas al magatzem submarí del Castor que es vulguen fer arribar a les administracions estatals, i també al mateix Síndic de Greuges.

Es tracta de recollir els danys per esquerdes, fissures en vivendes, o qualsevol dany material, i també danys personals per pors, angoixa,... etc. durant el període dels terratrèmols de major intensitat de l'any passat.

El termini per presentar reclamació és d'un any i, per tant, estaria a punt de finalitzar. Per això la Plataforma avisa que totes aquelles persones que vulguen presentar la seua queixa, s'haurien de dirigir a l'Ajuntament d'Alcanar, l'Ajuntament d'Ulldecona o l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita per fer la corresponent reclamació per danys.

La sol·licitud hauria de contenir un peritatge que certifiqués que els danys es van produir en les dates dels terratrèmols i que quantifiqués el seu valor econòmic dels danys soferts.
 
En cas de danys personals, cal aportar diagnòstic mèdic, baixa laboral, si fos el cas o 
altres documents acreditatius de què es dispose. En aquest cas, l'avaluació econòmica és especialment complexa i cal fer-ho de manera estimativa. 

Cal especificar que es reclama al Ministeri d'Indústria perquè és la titular de la plataforma Castor i que es considera que els danys els ha causat l'activitat d'aquesta plataforma.