Tortosa i Gandesa posen en marxa dos cases d'infants

Redacció
20 d'octubre del 2014
Actualitzat el 21 d'octubre a les 15:18h
Visita a la Casa d'Infants de Tortosa, avui.
Visita a la Casa d'Infants de Tortosa, avui. | Ajuntament de Tortosa
Tortosa i Gandesa disposaran en breu d'una nova eina per afrontar situacions de risc i/o desemparament en infants i preadolescents: sengles cases d'infants, una iniciativa del departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya que s'implanta a estes dos capitals de comarca amb l'objectiu de treballar amb els xiquets i les seues famílies. Les dos cases, que s’obriran simultàniament, són les primeres de les seues característiques a les comarques de l'Ebre i de Tarragona. La gestió s'ha encarregat a la Fundació Acció Social Infància (FASI), amb una dilatada experiència en este àmbit arreu del país. La directora general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, Mercè Santmartí, acompanyada de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel; la tinent d'alcalde de Serveis a les Persones, Ana Algueró, i de l'equip multidisciplinar que gestionarà la Casa d'Infants de Tortosa han visitat les noves instal·lacions de la capital del Baix Ebre, que iniciaran l'activitat en breu.
 
L'objectiu de les cases d'infants és ajudar als progenitors a recuperar les seues habilitats per tirar endavant l'entorn familiar i eviten que l'administració haja d'assumir la tutela dels menors. A diferència dels centres residencials d'acció educativa (CRAE), on els infants i adolescents que hi viuen estan sota la tutela de la Generalitat, les cases d'infants pretenen evitar este extrem donant una nova oportunitat als pares. El perfil dels progenitors són famílies amb problemes estructurals de base, o bé puntuals, que els professionals dels equips d'atenció a la infància i l'adolescència (EAIA) consideren que se'n poden sortir amb el seu suport.

Les cases d'infants tindran un equip de cinc educadors i dos treballadors familiars. La de Tortosa s'ha instal·lat en uns habitatges que l'Ajuntament ha ofert per a este servei, segons ha informat en una nota de premsa.