Salvadó demana accions contundents per defensar els consumidors de les conseqüències del Castor

El diputat republicà de les Terres de l’Ebre ha interpel·lat avui en la sessió de control al Parlament al conseller Felip Puig sobre les accions a emprendre

Redacció
15 d'octubre del 2014
Actualitzat el 16 d'octubre a les 9:56h

El diputat de les Terres de l’Ebre Lluís Salvadó ha participat avui en la sessió de control al govern de la Generalitat preguntant al conseller Felip Puig sobre les accions a emprendre pel projecte Castor. Com ja fa un any a la mateixa cambra, ha demanat al govern "que actue amb contundència per protegir els interessos del territori i dels consumidors".

El diputat republicà ha recordat que el reial decret llei aprovat pel govern espanyol optava per hivernar el Castor, no per desmantellar-lo, malgrat que és el responsable de tota l’activitat sísmica que es va provocar. Salvadó ha afirmat que "és increïble que el govern espanyol deixe les portes obertes a reactivar unes instal·lacions que han provocat 520 terratrèmols". En el mateix sentit, ha qualificat "d’escàndol" que el reial decret llei ordene "indemnitzar amb 1.350 milions d’euros els causants d’este nyap".

La indignació expressada pel diputat encara ha sigut més gran pel fet que "es decrete pagar la indemnització a ACS en 35 dies a costelles dels ciutadans". Salvadó ha denunciat que, "des del primer moment de la tramitació del projecte, els interessos econòmics d’ACS han passat per sobre de qualsevol altra consideració". És un projecte que, segons el diputat, es va tramitar de manera irregular, sense els estudis geològics i sísmics pertinents, i amb una fragmentació administrativa dels projectes per esquivar la tramitació ambiental corresponent. Salvadó ha incidit també en el fet que, tot i això, l’empresa ho ha fet sense arriscar ni un euro, amb finançament europeu i amb un blindatge econòmic del negoci.

Davant d’esta "indemnització de traca i mocador, en què l’economia del Bernabéu de Florentino sempre guanya", Salvadó ha demanat que "els plats trencats no els acabe pagant la ciutadania amb recàrrecs sobre les factures energètiques". Per això, el diputat ha exigit que "o bé l’empresa o bé el govern espanyol assumisquen les responsabilitats polítiques de les negligències que s’han produït i els costos que se’n deriven". El diputat ebrenc ha finalitzat la intervenció donant suport a les accions judicials que emprendrà la Generalitat.