El PACMA denuncia la “desaparició” de sis cavalls i un gos en procés de comís a Deltebre

Redacció
02 d'octubre del 2014
El Partit Animalista – PACMA va denunciar el mes de maig davant el cos d'Agents Rurals de Tortosa la situació en la qual es trobaven sis cavalls i un gos en un recinte barrat als afores de la població de Deltebre. Segons els denunciants els animals, es trobaven “en condicions higièniques i sanitàries totalment deficients, presentaven un avançat estat de desnutrició i una evident falta d'atenció veterinària, amb múltiples ferides a la pell”. Segons la nota de premsa emesa pel PACMA, “al llarg del mes d'agost van anar desapareixent tots els animals que quedaven a l’indret: cinc cavalls i un gos”, per bé que, puntaliza, “els serveis territorials diuen conèixer el lloc on es troben els animals actualment, però es neguen a desvetlar-lo”.

La nota explica que els Agents Rurals, després de trobar una euga morta en una de les inspeccions al lloc, van ordenar al propietari (E. B.) que regularitzés la situació dels animals. “En veure que no millorava la situació, van decidir que els animals havien de ser comissats. Encara havent pres esta decisió (i tot i disposar de possible reubicació per a ells, gràcies a l'Associació Defensa Èquids i la Fundació FAADA), no es va ordenar que es retiressen els animals del terreny de forma immediata”, afirma el PACMA. Per tot, expressa el “profund malestar per la lenta actuació de les autoritats que va comportar la desaparició de tots els animals”.

“Des de PACMA Tarragona seguim treballant per esbrinar la destinació dels animals desapareguts i demanem que s'inicie l'expedient sancionador al propietari i se l’inhabilite per a la tinença d'animals”, conclou.