Vuit restaurants i 21 bars preparen les Jornades del Peix de Llotja de l'Ametlla de Mar

Entre els dies 10 i 26 d’octubre, els establiments oferiran propostes culinàries innovadores amb el peix blanc com a protagonista | El 12 d’octubre, la Diada de l’Arrossejat celebrarà el 30è aniversari.

Redacció
26 de setembre del 2014
Presentació de les jornades gastronòmiques del Peix de Llotja, a l'Ametlla de Mar.
Presentació de les jornades gastronòmiques del Peix de Llotja, a l'Ametlla de Mar. | Ajuntament de l'Ametlla de Mar
Presentació de les Jornades Gastronòmiques del Peix de Llotja, a l'Ametlla de Mar. Foto: Ajuntament de l'Ametlla de Mar

Del 12 al 26 d’octubre, l’Ametlla de Mar potencia la gastronomia amb les Jornades Gastronòmiques del Peix de la Llotja, durant les quals vuit restaurants del municipi oferiran uns menús amb el peix blanc com a protagonista. En estos menús es podran degustar propostes imaginatives on s’unix tradició i innovació conjugant el peix comercial amb d’altre més econòmic, però alhora de gran qualitat gastronòmica.
Espècies com el rap, els llagostins, el polp, les gambes, els escamarlans, la dorada, el lluç o els gatets i altres tipus de peix i marisc es combinaran amb tota mena de productes del mar. Els restaurants del Club de la Gastronomia, el Bella Cala, Bambalina, El Pescador, La Serra, Lorena, El Mestral, l’OH! Mar, i la Plaça Nova oferiran menús de 16 a 35 euros amb postres i beguda incloses.

D’altra banda, es repetix l’experiència del Tapamar, en este cas Tapablanca. En esta nova ruta de tapes són 21 els bars que oferiran propostes originals i fresques en forma de tapes. I és que L’Ancla, L'Ariparc, Cal Mansanet Black Smith, Cal Pinxo, Glop, Fòrum, Iru’s Pub, La Cova, L’Arpó, El Mosset, No Stress, Parisien, Pica Pica, A Xalar, Aixopluc, Cafè Xavier, Poniente, Clàssics, Geladeria del Mar, Petit Cafè i el Pierrot ja tenen les seues tapes a punt. Per només 2,50 € es podrà degustar tapa més beguda.
Tots els participants entraran en el sorteig de 3 menús dobles per a les pròximes jornades gastronòmiques i 20 Tuna Tours dobles.

Les Jornades Gastronòmiques del Peix de Llotja s’han presentat avui al Centre d’Interpretació de la Pesca, amb la presència de l’alcalde, Andreu Martí; el director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa; de l’adjunt al gerent del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Albert Folch, i del regidor de Turisme, Vicent Martí.

30a Diada de l’Arrossejat

Un dels pilars de les jornades és la Diada de l’Arrossejat, el 12 d’octubre, que enguany arriba a la 30a edició. Un any més esta diada gastronòmica, que se celebra tradicionalment al port de al Cala, comptarà amb el concurs de rossejat, la mostra de vins de la DO Terra Alta, i els tastets de peix elaborats pels restaurants del Club de la Gastronomia. A més, tots els que s’apropen al port per gaudir d’esta diada podran fer degustacions, per cinc euros, d’una cassoleta de peix, dos tastets de peix i dos degustacions de vi o cava. Com és habitual, hi haurà premis pels guanyadors del concurs del rossejat. En concret, sis premis de 150 euros.

Segons Andreu Martí, alcalde de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, “el que ens interessa com a ajuntament és que estes jornades sumen valor al destí gastronòmic en què s’ha convertit l’Ametlla de Mar, a més de promocionar el peix de llotja i de qualitat, que no és altra cosa que suport total als pescadors. A més, volem destacar les complicitats existents en esta suma dels bars i restaurants i tot el sector de la restauració, afegint el maridatge de la DO Terra Alta, i les diverses administracions que hi col·laboren com l’Agència de Turisme de la Generalitat de Catalunya i el Patronat de Turisme de la Diputació a les Terres de l’Ebre. Tot això ens permetrà donar un impuls a la promoció d’esta festa gastronòmica. Enguany, de manera molt especial, destaquem una festa peculiar i arrelada a la Cala com és la Diada de l’Arrossejat, que compleix el 30è aniversari”.

A més, paral·lelament, tindrà lloc la trobada castellera amb els Xics Caleros, els Xiquets del Serrallo i els Xiquets de Reus. El CIP acollirà l’exposició fotogràfica Bèsties marines, de Joan Gil Raga.