Victòria Almuni, d'Endavant la Sénia-ERC, obté el suport d'Alternativa Senienca per formar govern

La republicana serà alcaldessa el proper mandat i Arturo Martínez, primer tinent d'alcalde

Almuni i Martínez, els dos candidats que han arribat a un acord.
Almuni i Martínez, els dos candidats que han arribat a un acord. | Cedida
Redacció
10 de juny del 2023
Actualitzat el 25 de març del 2024 a les 14:31h

Victòria Almuni, candidata d'Endavant la Sénia-ERC-Acord Municipal en les últimes eleccions municipals, serà la propera alcaldessa de la Sénia després de l'acord de governabilitat entre esta formació i Alternativa Senienca, segons han anunciat este dissabte. Segons el pacte al qual han arribat, Arturo Martínez, candidat d'Alternativa Senienca, ocuparà la primera tinença d'alcaldia, tal com establix l'organigrama de responsabilitats de l'Ajuntament que han consensuat.

Endavant la Sénia va guanyar les eleccions municipals en nombre de vots, i va empatar a 5 regidors amb Futur per la Sénia-Movem Terres de l'Ebre, la formació que actualment governava amb Josep Ramon Bellaubí al capdavant, mentre que Alternativa Senienca en va obtindre 2 i el Partit Socialista 1.

Els dos partits signats han acordat també "treballar conjuntament per afrontar els reptes i problemes prioritaris del territori, d'acord als punts expressats als programes electorals", segons exposen en un comunicat. Així mateix, es proposen establir mecanismes de col·laboració i diàleg entre les diferents forces polítiques que conformen el pacte, amb l'objectiu de promoure la transparència i la participació ciutadana i la presa de decisions de forma consensuada". Finalment, com a quart punt de l'acord, es comprometen a "promoure el consens també amb la resta de forces polítiques que conformen el consistori en totes aquelles qüestions importants per al poble".

"Este pacte representa una demostració de responsabilitat i compromís amb la ciutadania, i té com a finalitat garantir una gestió municipal estable, eficient, transparent i orientada al benestar dels nostres conciutadans", asseguren les dos formacions. "El nostre interés és i serà el millor per a la Sénia, defugint de qualsevol interés partidista i treballant com un sol equip des de la lleialtat i la transparència", conclouen.