Els díscols del PSC tanquen files amb el 9-N

Elena, Ventura i Geli voten amb CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP a favor de la consulta en la simbòlica resolució conjunta del bloc sobiranista al debat de política general.

Quico Sallés
17 de setembre del 2014
Mas i Junqueras se saluden després de votar.
Mas i Junqueras se saluden després de votar. | Sofia Cabanes
Mas i Junqueras se saluden després de votar. Foto: Sofia Cabanes

Després de setmanes d'estira-i-arronsa, finalment la corda ha deixat de dringar: CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP han acordat una proposta de resolució conjunta en què aposten per celebrar la consulta del 9 de novembre amb "totes les garanties democràtiques possibles". Una proposta que també ha tingut el suport de Joan Ignasi Elena, no adscrit, i els díscols del PSC Núria Ventura i Marina Geli. 89 vots a favor i 44 en contra, que sumen PSC, PP i C's.

Una resolució conjunta i d'alt valor simbòlic amb què han resumit els dos dies de debat de política general i la qüestió central de la política catalana. Este és el concepte que ha unit de nou els quatre partits que ja van pactar data i pregunta el 12 de desembre passat i que ha afegit els crítics.

El text insta el president de la Generalitat a convocar la consulta "d'acord amb els marcs legals", sense concretar-los. També reclama consultar el Parlament quan les circumstàncies del procés ho requerisquen. Un text que agafa embranzida quan només falten tres dies perquè s'aprove la Llei de consultes.

Geli, Ventura i Elena, aquest matí a la cafeteria del Parlament. Foto: QS / ND

Joan Ignasi Elena, ja diputat no adscrit, ha pres la paraula en les votacions de les resolucions. Ho ha fet ja havent advertit que votaria a favor de la resolució que CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP han escrit conjuntament a favor de la consulta del 9-N. Elena ha pronunciat un breu però sentit discurs amb què ha defensat sense fissures el dret a decidir i la consulta. L'exdiputat socialista, però, no s'ha trobat sol. Els díscols Marina Geli i Núria Ventura també han votat a favor de la resolució. Una decisió que tots tres han enraonat aquest dimecres en una trobada relaxada a la cafeteria del Parlament.