La prestigiosa cuinera Carme Ruscalleda rep el premi Carxofa d’Or 2023 a Benicarló

El sopar de gala ha servit també per homenatjar la llauradora benicarlanda Vicenta Calvet, un referent com a dona que dedica la seua vida a treballar les terres de la família

Les guardonades de la Nit, la xef Carme Ruscalleda i la llauradora benicarlanda Vicenta Calvet
Les guardonades de la Nit, la xef Carme Ruscalleda i la llauradora benicarlanda Vicenta Calvet | Ajuntament de Benicarló
Aguaita
30 de gener del 2023
Actualitzat a les 9:05h
Benicarló ha celebrat el tradicional sopar de gala amb motiu de la FestadelaCarxofa, que enguany arriba ja al trentaaniversari. L'acte, presidit per l'alcaldessa, XaroMiralles, ha comptat amb la presència del secretari valencialà d'Agricultura, Roger Llanes, el president de la Diputació, José Martí, la subdelegada del Govern, Soledad Ten, els alcaldes de Vinaròs, Peníscola i Càlig (municipis que integren la DOCarxofadeBenicarló).

La protagonista de la nit ha estat sense dubte la prestigiosa xef CarmeRuscalleda, que ha rebut de mans de l'alcaldessa el màximguardó de la Festa, laCarxofad'Or, un reconeixement que la cuinera ha rebut amb molta il·lusió. Ruscalleda ha destacat la gran versatilitat del producte i ha posat en valor el treball dels agricultors i agricultores i els 30 anys de trajectòria d'esta Festa.

L'altra gran protagonista de la gala ha sigut la llauradorabenicarlandaVicentaCalvet, que ha rebut un homenatge per tota una vida dedicada al camp. Vicenta ha reivindicat el paper de la dona agricultora per dret propi i ha dedicat el premi a totes les llauradores, especialment a les de les anteriors generacions, «que ho han tingut més difícil que nosaltres».

El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Carxofa de Benicarló, la Cooperativa Agrícola, Caixa Benicarló, la Unió de Llauradors, l'Associació de les Dones Llauradores i la Confraria de Pescadors han estat ben presents en un sopar que ha enaltit el producte, els productors i la gastronomia.

A l'acte, celebrat en una carpa especialment habilitada al Parador de Turisme, s'ha servit un menú elaborat pels xefs Jorge Román, del Parador, Iván Alemán, del restaurant San Rafael, Carlos Miralles, del restaurant Mar Blava, Alfonso Arnau, del restaurant Sant Gregori, i el pastisser Víctor Cerdà, de la pastisseria Petit Four.