Avancen la instal·lació de l'estació mòbil de mesurament d'aire a Santa Bàrbara

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic avança al 3 de febrer la instal·lació de l'estació mòbil de mesurament d'aire a Santa Bàrbara

Unitat mòbil de mesurament de la qualitat de l'aire
Unitat mòbil de mesurament de la qualitat de l'aire | Cedida
Aguaita
23 de gener del 2023
Actualitzat a les 2:41h
Segons ha avançat la PlanaRàdio, la DireccióGeneraldeQualitatAmbiental i CanviClimàticavança al 3 de febrer la instal·lació de l'estaciómòbildemesuramentd'aire. Així, s’avança un mes i l’Ajuntament de Santa Bàrbara ja contempla tres possibles espais on situar-ta, atenent les necessitats que explica l’alcalde, AntonioOllésMolias, al seu espai de LaPlanaRàdio amb la periodista TereGinéLlaveria: "necessita una connexió elèctrica, ha d'estar una mica separada de camins, no pot estar al costat d'edificis i arbres, el sòl no pot ser d'arena... Una sèrie de requisits que tenim dos o tres llocs pensats que podríem ubicar-la, i este aparell, gran com una autocaravana, el tindrem aquí unes quantes setmanes fent un mesurament de l'aire que tindrem a Santa Bàrbara".A l'espera de la concreció dels tècnics assistents, l'ajuntament baralla entre tres zones molt diferenciades com són "la zona plaça de bous, que es podria alimentar des del magatzem; un altre a les piscines de la zona, molt propera a l'assecadora de sansa de laGalera, però molt llunyana de la futura zona de la planta de compostatge; i la tercera seria la zona del dipòsit de l'aigua, que també hi ha connexió elèctrica i també és un espai municipal. Amb els tècnics que vindran haurem de decidir quina és la més adequada".

Per la seua part, l'AssociacióMediambientaldeVeïnsdeSantaBàrbara, , rep amb bons ulls la notícia, tot i que el seu portaveu, Lluc RoigCardona, recordava a una entrevista de LaPlanaRàdio, amb VíctorMontecinoValls, que l'estació de mesurament de la qualitat de l'aire "es va demanar arran de la planta de compostatge, no de la planta de sansa, però sí que podem aprofitar l'avinentesa. Una cosa no la podran buscar perquè encara no està feta, encara, però sí la de sansa que és la que, últimament, és la que ens ocupa".
 
A més, membres de l'entitat veïnal mediambiental han demanat assistir: "els vam demanar de poder estar natros, també, per explicar-los els nostres neguits, tot i que la gent que vindrà deuen per tècnics de muntatge i no mediambientals".