La PDE convoca una concentració diumenge a la platja del Trabucador

Coincidint amb el tercer aniversari del Glòria, reclamarà concreció i calendari per protegir el Delta de l'Ebre, i anunciarà més mobilitzacions

Imatge d'arxiu de la barra del Trabucador, parcialment submergida després dels temporals Glòria i Filomena.
Imatge d'arxiu de la barra del Trabucador, parcialment submergida després dels temporals Glòria i Filomena. | ACN
Redacció
19 de gener del 2023
Actualitzat a les 17:03h
La Plataforma en Defensa de l’Ebre ha convocat per este diumenge, 22 de gener, una concentració a la barra del Trabucador per reclamar un pla de protecció clar i concret per al Delta de l'Ebre i per anunciar mobilitzacions imminents. L'acció de diumenge (12.00 hores) coincidirà amb el tercer aniversari del temporal Glòria, que al gener del 2020 va ocasionar estralls en moltes zones del litoral deltaic i que va posar en evidència la seua fragilitat. 

"En estos tres anys, malgrat tot l’enrenou mediàtic del moment i de petits avenços, el delta de l'Ebre seguix sense tenir un pla d’actuacions que aborde tant els problemes que hi ha a la costa amb l’erosió i regressió, com l’enfonsament de la plana deltaica", lamenta la PDE.

Segons la Plataforma, "el delta necessita un pla de protecció clar i concret com tenen al Mar Menor. Un pla dotat de pressupost i cronograma d’actuacions que resolgurn de manera integral els problemes històrics ocasionats per la gestió de la conca que s’ha fet en les darreres dècades, especialment, per la reducció de cabals sòlids i líquids que baixen pel riu". Estos problemes estan agreujats per la pujada del nivell del mar per l’escalfament global del planeta i l’emergència climàtica.

Per tot això, convoquen els mitjans de comunicació i la ciutadania, a la concentració que faran  el diumenge 22 de gener a les 12 hores al Trabucador per explicar la situació actual del Delta i anunciar mobilitzacions imminents que convocarà la Plataforma en Defensa de l’Ebre amb el suport d’altres entitats del territori.