El Parador de Tortosa rebrà 4,6 milions d'euros per consolidar la muralla i el patrimoni de la Suda

Tortosa promociona la riquesa patrimonial de la ciutat a Fitur, la fira internacional de turisme de Madrid on també ha presentat nous projectes com el Carrilet Verd, un tren turístic impulsat amb energia elèctrica

Aguaita
19 de gener del 2023
Actualitzat a les 12:19h
Tortosa promocionar la seua riquesa patrimonial i els nous atractius turístics a Fitur
Tortosa promocionar la seua riquesa patrimonial i els nous atractius turístics a Fitur | Cedida
Tortosa és present, un any més, a la firainternacional de turisme de Madrid, Fitur. La trobada, referent del sector a tot l'Estat, aplega destinacions de tots els punts del món, que promocionen els seus actius davant un públic professional i turistes a la recerca d'indrets per a conèixer.

La presència tortosina a Fitur ha servit per a donar a conèixer part del patrimoni històric de la ciutat. Concretament, s'ha incidit en la potenciació del conjuntemmurallat de Tortosa a través de dos actuacions que seran realitat en els pròxims dos anys: d'una banda, el projecte 'Tortosa, el passat és aventura' que desenvoluparà l'Ajuntament de Tortosa per a crear un cinturóverd que anirà del fortíd'Orleansfins a la TorretadeRemolins, a més d'altres actuacions previstes com l'habilitació d'un carriletverd: un trenturístic impulsat per energiaelèctrica. Per a fer tots estos treballs, el consistori ha rebut una aportació de 2milionsd'euros aconseguida dels fons NextGeneration, a través dels Plans deSostenibilitatTurística.

De l'altra, Tortosa també ha sigut una de les ciutats destacades durant la presentació del conjunt de mesures que l'organisme estatal Turespaña durà a terme a la xarxadeParadorsNacionalsdeTurisme, també amb les ajudes europees dels Next Generation. En el cas del ParadordeTortosa, ubicat al castelldelaSuda, rebrà una inversió de 4,6milionsd'euros per a la consolidació de la muralla, l'arranjament de les cavitats subterrànies així com altres actuacions que impulsaran el conjunt delaSuda. Esta quantitat és una de les més elevades previstes als diferents Paradors Nacionals de Turisme, i representa gairebé el 90% de la inversió prevista al conjunt de Catalunya. Durant la presentació, l'alcaldessadeTortosa, MeritxellRoigé, va mantindre una reunió amb el presidentdeParadores, PedroSaura, que va servir per a posar en valor l'actuació prevista a la ciutat.

En el marc de Fitur, l'alcaldessa també va donar a conèixer la destinació i els projectes que n'impulsen el patrimoni des d'un punt de vista turístic. "Les actuacions que farem a les muralles i que també hem aconseguit per al castell de la Suda suposaran un revulsiu en l'aposta que estem fent per potenciar encara més el nostre patrimoni històric i impulsar encara més els nostres actius per a atraure visitants", ha explicat. A més, ha recordat els 5 milions d'euros que també es van aconseguir dels fons Next Generation per a donar continuïtat a la ViaVerda entre Tortosa i laRàpita, fet que també reforça l'atractiu per al turisme familiar que esdevé un dels actius destacats de Tortosa.